Winter-/Sponsorloop 8 januari

Beste jeugdleden en ouders,

Zaterdag 8 januari van 15.00u tot 16.00u is het eindelijk weer zover, onze sponsorloop wordt weer gehouden. Voor sommigen is dit dikwijls niet het meest favoriete activiteit van het jaar. Dit jaar gaat het echter een feestje worden. De sponsorloop zal omgedoopt worden tot de ‘winterloop’ met oerhollandse snert, aprésski muziek, tiroler meisjes en jongens, warme chocolademelk, een hartverwarmende presentator en wat allemaal nog niet meer…

Toch zal er tijdens dit feestje ook gelopen moeten worden. Dit doen we uiteraard niet voor niets; de opbrengst zal deels naar de jeugd gaan voor o.a. kleding, voetbalkamp e.a. activiteiten, en deels gaat de opbrengst naar Kika, een organisatie die strijd voor de genezing van kinderen met kanker.

Hoe werkt de winterloop?

Het is de bedoeling dat de kinderen zoveel mogelijk rondjes lopen in één uur tijd (de oudere jeugdleden om een voetbalveld, de jongere leden zullen een kleinere ronde in minder tijd afleggen). Deze rondjes zullen gesponsord worden door zelf te zoeken sponsoren. Deze sponsoren kunnen bijvoorbeeld je vader en moeder zijn, opa en oma, vrienden, familieleden en ga zo maar door. De sponsoren kunnen je sponseren per rondje (bijvoorbeeld €0,10 per rondje) of een vast bedrag. Per rondje is natuurlijk leuker, aangezien de kinderen dan echt een doel voor ogen hebben. Het totaal aantal gelopen rondjes (bijgehouden door een streng uitgekozen jury) zal dan vermenigvuldigd worden met het beloofde bedrag van de sponsoren per rondje. (kinderen hebben mogelijkheid tot douchen na de winterloop).

Wat moeten de jeugdleden doen?

Allereerst moeten de kinderen zoveel mogelijk sponsoren bij elkaar zien te krijgen. Probeer uw kind daarbij ook te stimuleren, aangezien het geld voor mooie en goede doelen bestemd is! Deze sponsoren kun je tot zaterdag 8 januari zoeken. Op de dag van de winterloop nemen jullie het blad met sponsoren mee naar het voetbalveld om af te geven aan jullie leider/trainer. Na de winterloop krijgen jullie het blad terug, met daarop de te betalen bedragen voor jullie sponsoren (ouders, vrienden, familieleden). Jullie hebben dan een week de tijd om het geld op te halen en het daarna het geld aan de leiders/trainers te geven.

Prijzen

Aangezien we van de winterloop een spektakel willen maken, zullen we een prijs in het vooruitzicht stellen voor de meest ludieke actie van de loop. Deze actie kan bijvoorbeeld zijn door jezelf leuk te verkleden in winterse sferen, op langlauf/ski’s je rondjes afleggen of iets anders leuks. Benadruk deze actie dan ook bij je sponsoren, wie weet betalen ze wel meer per ronde! Ook het kind met het meest opgehaalde geld krijgt een mooie prijs!

Het beloofd een sfeervolle dag te worden. Dus wij willen alle ouders, opa en oma’s, vrienden en familie vragen om jullie kinderen te komen aanmoedigen. Hoe meer support, des te meer rondjes er gelopen worden!

Van 17.00u tot 19.00u bent u tevens uitgenodigd voor een hapje en een drankje op de Nieuwjaarsborrel van de vereniging

We hopen jullie allemaal te zien op zaterdag 8 januari!

De jeugdcommissie.

winterloop2011s