Website banner

Wolfersdiek on Tour in de Raayberg

Zaterdagavond 30 oktober was het zover in een harmonica bus volgepropt met 70 dampende Wolfersdiekers werd er afgereisd naar Bergen op Zoom waar de Raayberg aangedaan werd voor een feestelijk bezoek. Zoals eerdere edities van bezoekjes aan de Brabantse toko werd ook dit weer een groot succes.

Zwetende buschauffeur
Om 20:00 uur stond de AMZ bus op het dorpsplein voor de Griffioen, toen een ieder een geschikt plekje had gevonden werd er vol koers gezet naar de Raayberg. Echter de eerste beste bocht leverde al een flink probleem op, met een enorme verkeersopstopping in het Zuid Bevelandse dorp tot gevolg. Gelukkig waren er twee navigators die de zwetende buschauffeur een handje hielpen en hem met wat tips uit zijn lijden verloste. De roep om Rene Moerman was gelijk daar, zeker toen de bus begon te haperen terwijl we nog steeds midden in Wolphaartsdijk stonden. Na veel vuuven en zessen kon de bus toch gestart worden en koers gezet worden naar West Brabant. Bij de halte “schele Lauw” werden de laatste feestgangers nog opgepikt en zo stond Zuid Bevelandse delegatie een klein uurtje later alsnog in de volle grote zaal.

Verrassende hoofdact
Rond tien uur toen de sfeer er al behoorlijk in zat, trad Frans Duijts op. Met zijn karakteristieke stemgeluid kreeg hij de voetjes behoorlijk van de vloer. De groupies stonden aan elkaar vast geplakt om de Adonis uit Tiel van dichtbij mee te maken. Om er een Zomerse sfeer bij te krijgen had de eigenaar van de Raayberg (ons aller Frank) flink de thermostaat opgedraaid zodat er een tropische tempratuur ontstond. Gelukkig werkte de tap goed en was de Tielse sloper goed op dreef zodat een ieder aan zijn trekken kwam.
Na een half uur hield de ras-artiest het voor gezien en na wat handtekening en kaarten uitgedeeld te hebben verdween hij van het podium en zette koers naar de volgende kroeg waar hij verwacht werd.
De zanger die toen op het podium kwam zong zijn liedjes maar had weinig bekijks want de hoofdact stond op het programma in het cafe, naast de grote zaal.
Niemand minder dan de zingende appelboer Sander Luteijn beklom het podium voor een spontaan optreden. Het was een slimme truc van de Raayberg om het talent uit Oud Sabbinge als hoofdact in te plannen het volledige publiek ging los en genoot met volle teugen van de klanken van de ex-deelnemer van “the Voice of Holland”, waar hij glansrijk door de audities was maar vervolgens Nick en Simon aan de bar versloeg met bier drinken waardoor hij vanwege jaloezie uit hun team werd gezet.

Zingende dakdekker
Na de charismatische rechtsachter van Wolfaartsdijk 1, kwamen er nog enkele echte toppers op het karoake podium o.a. De volkszanger Erik de Kok, de zingende dakdekker Johan Lukasse (die meer oog had voor de achtergrond zangeressen dan voor de tekst die hij moest zingen), de jarige Jessica Rijke en ook het zangtalent Anne van de Poel bracht een lied ten gehore. Dit alles onder het genot van een geel gerstennat of een Frans druivensapje dat een ieder zich goed liet smaken. De burgemeester Wouter keek van een afstandje toe en zag dat het goed was, ook bodyguard Charlie da Silva en de vrolijke Vlaming Paul genoten met volle teugen van het feest dat de Wolfersdiekers er weer van bouwden. Rond de klok van twee  uur gaf reisleidster Femke het teken dat het tijd was om te gaan vertrekken, en terwijl barman Frank zichzelf nog uitnodigde voor de Raayberg on Tour in Wolfersdiek kropen de Zeeuwen weer terug de bus in.

Rustig terug
Na een rustige terugreis waar de spuugzakjes gelukkig niet nodig bleken, al hadden sommige ze uit voorzorg onder hun kin gehangen, kwam in relatieve rust de bus weer terug in het fraaie Wolfersdiek. Sommige gooiden er nog een afterparty tegen aan anderen kropen veilig en welverdiend onder de wol.

24,5,0,50,0
25,600,60,1,2000,5000,50,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Autorijschool Den Dekker
Agua DS
ByJolien
Bison
De Delta
BB vd Linde
Oranjeboom
Cafe Nationaal
Camping de Haas
Camping Veerse Meer
Capello
Caps Nobel
Carwash Hzand
Corstanje
Bruine hypotheken
Goederenloods
De Jong Sails
De Jonge techniek
Verfbron
Zeuwse Alliantie
Zeeuwse Verzekeringen
Debako
DJL
EB Cleaning
Eric Konings
Schuit
Zuidweg/Mosselcompany
OuwePastorie
HB17 werkt
Hoekman
Hollestelle
Binnekamp
Zuidweg-Zwart
ISM Makelaars
Jansen Hoortoestellen
JC Verhulst
KOZ
Krijger Koerier
Lacor
LambWeston
Matare
MHCS
Michelle Haarmode
Midgetgolf
Muralt
Nautical
Noordhoek
Omnium
Paree
Petra
Rabo
Remijn Trading
Meerkoet
Meliefste
Reysport
RHB
Simonse
Spongeblasting
Technomarine
Traas Terrazzo
Timmermans
V W afbouw
van Beek
Dixhoorn
Kouteren
Verstrate Schilder
Kraakman BV
VHC Kreko
Visfileerderij Bogert
Vliegwerk Holland
Voici
Wielemaker
WS Verzekeringen
ZAO
Zeelands Roem
Zichtbaar
KeesvdEndtClassic
Autoservice Jos Krijger
Bald Shipping Solutions BV
Autobedrijf Sinke VOF
Bever Innovations
24,5,0,50,0
25,600,60,1,3000,5000,40,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Lukasse dakbedekking
MCD de Koster
Spar de Veerhoeve
LuxImprove
Den baas en zijn madam
Modoc werkt
LI Sports