WebsiteBannerSindsV2

Wolfaartsdijk 1 - MZVC 1

Afgelopen Zaterdag stond speelronde 4 op het programma.. thuis op Wolfersdiek tegen het stugge MZVC uit Middelburg.
Opstelling: Matthijs, Daniel, Martin,Florus,Enzo,Timo,Sam,Tijmen,Wynston,Jarnick en Rudy.
Wisselspelers: Dani, Mitchel, Jasper, Ruben.

Klokslag half 3 begonnen we de wedstrijd. een evenwichtig eerste deel van de wedstrijd.. beide ploegen crieëren wat aanvallen, maar echt tot groot gevaar leide het niet . Na 20 minuten kwam het eerste echte gevaar, een schot vanaf de 16 meter werd gekeerd door de keeper wat leide tot een corner. De mee naar voren gekomen luchtmacht Martin en Florus moesten samen met Rudy voor het kopgevaar gaan zorgen, echter gebeurde het tegenovergestelde. Nadat de corner niet  voor gevaar zorgde.. belande de bal opnieuw aan de rechterkant.. vervolgens bij Jarnick in de voeten, welke in één keer de vrijstaande Martin over links aanspeelde. Laatst genoemde benutte deze kans beheersend en schoot met links langs de keeper: 1-0!
Echt heel lang hebben we niet kunnen genieten van onze voorsprong. Een aanval via links werd voorgegeven, en belande bij de rechterspits in de voeten welke uithaalde en zorgde voor een iets wat ongelukkig doelpunt. Via de schouder van onze goalie Mathijs belande de bal alsnog in het netje.. 1-1! Met deze stand gingen we dan ook richting de thee.

In de rust werd er min of meer gezegt dat het op alle fronten een stuk feller moest, overigens meer dan terrecht. We kwamen te kort en het spel was te slap.. gelukkig hebben we dit met zn allen opgenomen en leverde dit uiteindelijk ook een prachtig resultaat.
Trainer Carlos de Jonge bracht geen wissels in praktijk, en zo begonnen we de tweede helft met dezelfde 11 spelers als in het eerste deel van de wedstrijd. Na een minuut of 10 viel er een goal.. aan de verkeerde kant; een aanval over rechts werd voorgegeven.. tot ieders verbazing stond de linkerspits van de bezoekers zo vrij als een vogel.. deze stond hierdoor meteen oog in oog met onze goalie, en schoot de bal dan ook beheerst in het doel.. 1-2!
Tijd voor verandering; er werd flink gewisseld; Mitchel werd in het veld gebracht voor Sam, hierdoor moest Jarnick een stap terug op 6 en nam Rudy de nummer 10 positie over. Wynston werd vervangen door Jasper, Timo moest zijn plaats afstaan aan Dani en Ruben was de vervanger van Daniel.
Met alle druk naar voren gingen we opzoek naar de 2-2.. deze moest snel gaan vallen wilden we er nog wat van maken. En dat gebeurde! met nog 15 minuten te spelen werd een aaval vanaf rechts (Jasper) laag voorgegeven, de van achter-de-man gekomen Rudy benutte deze kans en schoot de bal hard tegen het net..2-2!
De wil om te winnen was groot, de wedstrijd werd een gevecht.. overtreding na overtreding, en er vielen enorm veel gele kaarten. De bezoekers begonnen zich te irriteren en daar wisten wij op Wolfersdiek wel raad mee! met nog een paar minuten op de klok belande de bal bij Rudy in de voeten, Mitchel maakte een loopactie en werd weggestuurd.. één op één.. vanaf een meter of 16 haalde laatstgenoemde met links uit.. langs de keeper laag in het doel... 3-2! (en dit werd GROOTS gevierd )!!
Een matige pot maar een ó zó heerlijke en belangrijke overwinning!

Door deze uitslag staat Wolfaartsdijk op een mooie 2e plaats..10 uit 4!
eerst volgende competitie-wedstrijd is Zaterdag 30 Oktober.. uit naar Cadzand.

Rudy Ridderhof.

Boons Dagmarkt Wdijk