WebsiteBannerSindsV2

Johan Wisse en Bianca Zuijdwegt grote winnaars Wolfersdiek darttournament

Afgelopen zaterdag 2 februari werd het jaarlijkse Wolfersdiek darttournament weer gehouden, dart-board32 mannen en 6 vrouwen bestreden elkaar om de felbegeerde titel. Rond de klok van half 8 begonnen de eerste partijtjes, dit onder grote belangstelling want vele Wolfersdiekers waren op dit evenement afgekomen.

Naast het reguliere toernooi, waren er ook enkele andere spelletjes die door stadionspeaker Martin Platini aangeprezen werden.

Bij de dames werd al snel duidelijk dat Bianca Zuijdwegt met de titel aan de haal ging, vlotjes won ze al haar partijen en toonde ze haar darttalenten.

In de herencompetitie was het behoorlijk spannend, na de poule wedstrijden bestreden de 8 poule winnaars elkaar in de kwartfinales. Leon Tavenier, Dennis Bosch en Roland van Glabbeek wonnen vrij eenvoudig hun wedstrijdjes maar in de partij tussen de plaatselijke favoriet Jarno Waterham en Johan Wisse was het een stuk spannender.
Uiteindelijk was het toch Wisse die aan het langste eind trok en zo de titelverdediger uitschakelde.
Ook in de halve finales was het spannend uiteindelijk won Dennis Bosch van Leon Tavenier en schakelde Johan Wisse debutant Roland van Glabbeek uit.
De finale werd gespeeld op het verrijdbare bord (beschikbaar gesteld door Wolter & Dros) midden in de kantine, met Martin Platini als "mastercaller" en Leon Tavenier die de scores scherp bijhield.
Uiteindelijk was het Johan Wisse die na een zenuwslopende partij nipt met 3-2 won van Dennis Bosch, en zichzelf voor de 2e keer in zijn carrière winnaar van Wolfersdiek darttoernooi mocht noemen.

Julian Deijnen ging met de prijs van de hoogste worp aan de haal, hij won een schitterend verrassingspakket.

Iedereen bedankt weer voor de inzet en deelname, het was weer een geslaagde avond!

de Evenementencommissie

Boons Dagmarkt Wdijk