Luctor Heinkenszand 4 - Wolfaartsdijk 2 (beker)

Hallo beste lezers! Bij deze aan mij (Siek) de eer om een verslag te schrijven over de wedstrijd van het Twidde uit bij Luctor Heinkenszand.

Onder het genot van een heerlijke nazomerzon traden we met deze elf namen ten strijde.
Onder de lat Rik Katsman (goeie keeper)
In de verdediging v.l.n.r. Richard, Leon, Hidde en onze grootste verrassing van de middag Geert Eggebeen.
Op het middenveld Joran, Stefan F, Thijs en Julien.
En dan nog de 2 zeer beweeglijke spitsen Siek en Died.
Op de bank begonnen vandaag Kees en Appie (goeie vlagger), en daarnaast zat ook onze enige trouwe supporter van de dag, Brammetje Heijsteck.

Dan de wedstrijd. Na een heel stroef begin waar ook het stroeve veld niet echt meewerkte werden er in de eerste helft weinig tot geen kansen gecreëerd en na wat fouten aan onze kant kon een speler van Luctor zomaar de 1-0 binnen tikken. Gelukkig kon nog voor het rustsignaal de schade hersteld worden na een slalom van Julien die geraakt werd en gretig naar de grond ging. Penalty! Siek benutte dit buitenkansje maar al te graag want die had nog iets goed te maken na zijn laatste misser vanaf 11 meter. Ruststand dus 1-1.

De tweede helft begonnen we met Kees op de plek van Julien die de vlag even mocht hanteren. Ook Died verliet het veld want die moest zo nodig nog een doelpunt meepakken bij het vlaggenschip van Wdijk. Zijn plek werd ingenomen door Hidde en die plek werd weer ingenomen Appie.

De tweede helft begon misschien nog wel stroever dan de eerste en zodoende kreeg luctor ook een paar kansen. Gelukkig stond het vizier bij onze tegenstander niet op scherp. Na een vlot lopende aanval over rechts en een prima voorzet van Julien (inmiddels weer ingevallen voor Hidde) kon Joran bij de tweede paal fraai binnenkoppen. 1-2.
Nu moest luctor weer komen dus kregen wij wat meer ruimte om de score verder uit te breiden en dat deden we dan ook.
Na een aanval over links en een beetje gerommel viel de bal voor de voeten van Siek en die plaatste de bal vanaf de penaltystip via de paal in de verre hoek. 1-3
Opvallend moment nog van onze grote verrassing op rechtsback die door de bal verdedigend omhoog te peren en hem daarna zelf dood legde van Sergio Ramos naar Maradonna ging in 1,5 seconde.
Na een lange pass van achteruit op een diepgaande Julien kon hij alleen op de keeper af en maakte zo de 1-4.
Dan nog het slotstuk. Na goede en duidelijke coaching van Joran (niet op Siek, niet op Siek!) besloot Thijs de bal toch met zijn grote teen op Siek te spelen en die schoof de bal rustig in de verre hoek. Eindstand 1-5.

Uiteindelijk na een slechte eerste helft toch nog een vrij simpele en verdiende overwinning.

De volgende wedstrijd in dit bekertoernooi staat gepland a.s. vrijdag thuis tegen Kruiningen en om door te bekeren hebben we genoeg aan een punt. Bedankt voor het lezen en tot dan allemaal!

Mvg Siek