Wolfaartsdijk JO17-1 - Kruiningen JO17-1

Zaterdag 5 oktober, een competitiewedstrijd uit tegen Kruiningen. Die dag regende het een klein beetje, maar het waaide niet, dus al met al was het een aardige voetbalmiddag.

Gabriël, Nick, Demian, en Rowdy deden ‘s ochtends met de JO16, dus die zouden later in de wedstrijd aansluiten, net als Remco, die een atletiekwedstrijd had die ochtend.

Kruiningen had zijn eerste wedstrijd van de competitie ook gewonnen, dus het zou een moeilijke pot kunnen gaan worden. Om 12 uur startte de wedstrijd met Terence op de bank. De meeste kansen werden voorbereid door Yordi, die ook goed onze aanval kon vinden. Doordat we goed fel begonnen en er vanaf het begin meteen opzaten, leverden dit veel kansen op. Zowaar ook een goal, goed voorbereid door Yordi, ook goed afgemaakt door Luke, maar helaas ging hij niet wegens buitenspel. Daarna zakten we wat in, waardoor ook de tegenstander kansen kreeg, mede door hun sterke aanval, maar ook deze gingen er niet in. Later, tegen het einde van de eerste helft ging het een beetje gelijk op, en bleef het aan beide kanten op nul goals staan.

In de rust kwamen de andere jongens erbij, die er de eerste helft er niet bij waren. Gabriël en Rowdy kwamen er gelijk in. De andere moesten even op de bank wachten. Door die nieuwe jongens gaven we wat meer gas en kregen we ook meer kansen. Even later maakte Gabriël een prachtige goal die ons op voorsprong zette. Met een lobje over de keeper het goal in. Prachtig voorbereid en prachtig afgemaakt. Doordat we vroeg in de tweede helft scoorden, moesten we nog tot het einde van de wedstrijd het volhouden, en de voorsprong vasthouden. Na de goal raakten we wat meer in paniek door al die ballen die we kregen naar voren te schieten, terwijl we veel beter die bal in de ploeg konden houden en rond te tikken.

Kruiningen begon ook steeds meer druk uit te oefenen, omdat ze niet met een nederlaag van het veld wilden stappen. Ze kregen steeds meer kansen en die kansen werden ook steeds meer tussen de palen gericht. Door goede reddingen van onze keeper Julian, en goed werk van onze verdediging, bleven we overeind. We probeerden zo onze voorsprong vast te houden, dat de verdediging overal voorgooiden. Helaas viel Rowdy daardoor geblesseerd uit en moest Tycho hem vervangen.

Uiteindelijk werd de druk ons teveel en scoorde Kruiningen alsnog. Een voorzet van de linkerkant die er in wordt gelobd door hun rechteraanvaller. We hebben er voor gevochten, maar toch bleef het niet bij onze voorsprong. Na de goal bleef het nog op en neer gaan, maar werden er niet echt grote kansen meer gecreëerd door beide ploegen. Aan het eind van de wedstrijd stond de 1-1 op het scorebord. Een goede wedstrijd maar jammer dat het in gelijkspel eindigde.

Verslag door Niels