Zaterdag 5 november 2016; Jong Ambon JO13-2- VVW JO13-1

IMG 1981IMG 1982IMG 1983

Vandaag hervatten we de competitie, uit tegen Jong Ambon. Na de nederlaag in de beker tegen SKNWK werd er lekker en goed getraind. De mannen en dame hadden er veel vertrouwen in.
De thuiswedstrijd was immers ook in winst omgezet. Vandaag was iedereen aanwezig. Nick was er ondanks enkelklachten gewoon bij.

Remco speelde alleen de 1e helft, want hij moest nog aan een atletiek wedstrijd deelnemen. Het was weer een ware puzzel met 16 spelers.
Na een korte warming-up begonnen we toch wel goed aan de wedstrijd. Er werd lekker gecombineerd en dat resulteerde in een paar goede kansen voor Abdelgadir, Niels en Tim. En zoals een oude voetbalwet zegt, ‚als je zelf niet scoort….’ De tegengoal kwam voort uit een goed duel met Quinten, die daardoor even niet verder kon. Waar de ‚onzen’ aan een vrije trap dachten, ging de tegenstander door omdat de scheidsrechter terecht niet floot.
Verder werden er weinig kansen weggeven voor de rust. Waar Demian en Luca nog wel in kansrijke positie kwamen, maar niet scoorden. Het spel verslechterde doordat er (wederom) teveel spelers uit positie gingen lopen. Het werd daardoor erg druk, waar we voetballend niet uitkwamen. Rust 1-0.
Na de rust gingen we hard op zoek naar de gelijkmaker. Ook dit kwam het spel soms niet ten goede maar we moesten wat forceren.
Verdedigend werd er daardoor veel ruimte weggeven. Gelukkig werd dit op tijd hersteld, nog voordat Jong Ambon echt gevaarlijk kon worden.
Het aanvallende spel leidde uiteindelijk tot een penalty wegens hands van een geschrokken tegenstander van Jong Ambon.
Yordi schoot dit buitenkansje goed binnen.
Het slotakkoord was ook voor Yordi, hij schoot vlak voor tijd de winnende 1-2 tegen de gekleurde netten.
Opgelucht verlieten we na het laatste fluitsignaal het veld waarna er in de kleedkamer het ‚Diep in je harte bin je ok voe Wolfersdiek’ werd gezongen.
Misschien was er toch sprake van enige onderschatting van de tegenstander.