Wolfaartsdijk D1 voorjaarskampioen 2016

D1 Kampioen voorjaar 2016

Afgelopen zaterdag 14 mei moesten de jongens van D1 hun laatste wedstrijd spelen. Met een achterstand van 1 punt op de koploper GPC moest er gewonnen worden om kampioen te worden. De tegenstander was Krabbendijke D1.

Met gezonde spanning kwamen de mannen de kleedkamer uit. Gelukkig spelen we op kunstgras, werd er al geroepen, want dan spelen we beter…..
De wedstrijd begon goed. Onder veel belangstelling langs de lijn werden er diverse mooie aanvallen opgezet. Ook de verdediging gaf niets weg, waardoor onze keeper de bal de eerste helft niet heeft aangeraakt.
Al snel volgden er twee goals, waardoor we met een 2-0 voorsprong de rust ingingen. De tweede helft kwam Krabbendijke nog een terug. De doelpunten volgden elkaar goed op! 2-1, 3-1, 3-2 en vervolgens 4-2 !  De spanning zat er echt in, niet alleen bij de mannen in het veld maar ook langs de lijn was dit voelbaar. Het fluitsignaal was dan ook toch wel een beetje een geruststelling. Einduitslag 4-2, en Wolfaartsdijk D1 is voor de tweede keer kampioen geworden in het seizoen 2015-2016.
Een knappe prestatie! Zonder alle inzet van de jongens, de trainer Berteld, de coaches Frans & Gaico maar ook alle ouders, die als trouwe supporters vaak meegingen, was dit niet gelukt!! Iedereen dank daarvoor. Met taart, champagne en natuurlijk friet en frikandel is het kampioenschap goed gevierd!
Tot slot hier nog wat statistieken van het team:
- We hebben dit seizoen 24 wedstrijden gespeeld……
- Totaal is er 152 x gescoord -> gemiddeld ruim 6 goals per wedstrijd……
- De topscorer mag 55 doelpunten achter zijn naam noteren……..
   (tja, vergelijk dit maar eens met de eindstand van het Jan Blok Topscorer Klassement )
- We hebben een gemiddelde opkomst van 82%, inclusief blessures. Gecorrigeerd voor blessures ruim 90%!

….en, we hebben natuurlijk heel veel plezier gehad dit seizoen! We kijken uit naar het nieuwe seizoen. Iedereen bedankt!!

Gaico