VVW JO13-1 een klasje hoger

4 februari speelden we de 1e wedstrijd van de nieuwe (voorjaars-)competitie uit tegen Wemeldinge JO13-1. Door het kampioenschap in de najaarscompetitie zijn we ingedeeld in de 3e klasse.
Een klasse hoger betekent snellere tegenstanders. Veel beweging zonder bal, omschakelen, mee verdedigen, snel handelen en baltechniek.

Vanwege de vorst hebben we 2 weken extra kunnen trainen. Er is in die weken veel nadruk gelegd op bovenstaande zaken. Voor de wedstrijd werden de spelers erop geattendeerd dat iedereen bij aanvang van de wedstrijd ‘wakker’ moest zijn. Daarna een korte warming-up en de wedstrijd in.
Tim en Demian (wegens ziekte) waren afwezig. Het was al snel duidelijk dat Wemeldinge een sterke ploeg heeft. Het was lastig voetballen tegen snelle spitsen, en een goed middenveld. Toch kwamen we er een paar leuk uit. Gevaar was er van onze kant weinig. Onze doelman (Julian M.) had echter redelijk wat werk te doen. Uiteindelijk vielen er de 1e helft 2 doelpunten. Deze kwamen tot stand door persoonlijke foutjes. Een groot verschil met de vorige competitie, waarin nog wel eens een foutje gemaakt kon worden zonder dat het afgestraft werd. Hierdoor gingen we met een 2-0 achterstand rusten.
Het spel was helemaal niet onaardig. Er was veel inzet en met vlagen dus goed voetbal.
Na de rust een zelfde beeld. Wemeldinge veel op onze helft spelend. VVW kwam er echter een paar keer gevaarlijk uit. Er was een grote kans voor Yordi na een goede combinatie met Luca. Helaas schoot Yordi niet met scherp.
Ook de 2e helft scoorde VV Wemeldinge 2x.
Zo verloren we deze wedstrijd met 4-0. Niet geheel ontevreden keerden we huiswaarts.

JO13 Wemeldinge uit 04022017