VVW JO13-1; 12-11-2016 en 19-11-2016

12-11-16 VVWJO13_Arnem_JO13-2De 12e speelden we een thuiswedstrijd op gras tegen Arnemuiden JO13-2. Niels was afwezig. Deze wedstrijd verliep in lijn met de laatste 2 wedstrijden. Teveel spelers die uit positie gingen voetballen.

Daardoor werd het onnodig moeilijk gemaakt. De verdedigers en middenvelders liepen vaak met de bal ver door, soms tot de 16 van de tegenstander, waardoor het erg druk werd. Met als gevolg dat de spitsen ruimte opzochten en zodoende als ‚verdedigers’ gingen spelen.
Vanaf de zijkant was het lastig om duidelijk te maken wat er wel de bedoeling was. Ook tijdens de thee, zo bleek achteraf, kon er geen verbetering doorgevoerd worden. Uiteindelijk was het door de persoonlijke kwaliteiten van Yordi dat er met 3-0 gewonnen werd.

Ook de 19e speelden we op een uitstekende thuisgrasmat. Helaas was Abdelgadir niet speelklaar na een val op school tijdens de gymles.
Al snel werd duidelijk dat ook nu de lijn van de afgelopen weken werd gehandhaafd. Veel te veel uit positie lopen. Bijna alles over de linkerflank.
Veel lopen met de bal. Slechte passing. Afin het zou wel een zware wedstrijd kunnen worden.
Het duurde dan ook niet erg lang voordat RCS de score opende.
Door slecht verdedigen kon een speler van RCS de bal onhoudbaar achter goalie Julian Mol schieten.
Het duurde tot de 26e minuut voordat we op gelijke hoogte kwamen door een goal van Yordi. Het laatste gedeelte (10 minuten) van de 1e helft, waren we iets meer op de helft van de tegenstander te vinden. Dat resulteerde in een paar goede kansen van o.a. Luke en Tycho. Jammer voor hun scoorden ze niet.
Zo gingen we met een 1-1 stand thee drinken.
Tijdens de rust werd er aangegeven dat er sneller overgespeeld moest worden. Want het leken wel postbodes op het veld die de bal zover mogelijk naar voren brachten. Ook moest er beter gebruik gemaakt worden van de ruimte op het veld. Dus zeker ook de rechterkant gebruiken.
De 2e helft leek wel een compleet andere wedstrijd. Een ommekeer!
Er werd goed (over)gespeeld, de ruimte werd benut, de zijkanten, zowel rechts als links, werden aangespeeld.
Met goede combinaties, steekballen en passes werd RCS moegespeeld. Yordi werd een x goed de diepte ingespeeld en scoorde zijn 2e goal van de dag.
Demian scoorde 2x, waarvan 1x door een goede persoonlijke actie. Quinten scoorde na een goede bal over de verdediging. Ook Luca scoorde.
Na een goede (onnavolgbare) actie op de achterlijn schoot hij uit een moeilijke hoek de bal achter de keeper.
Uiteindelijk bleef de stand steken bij 6-1.
De 1e helft zullen we maar snel vergeten. Van de 2e helft hebben de (vele) ouders meer genoten, dat was na afloop een duidelijke en terechte conclusie.