Patrijzen JO13-Wolfaartsdijk JO13; 3-2

Zaterdag 25 maart 2017
Vandaag stond de uitwedstrijd tegen Patrijzen op het programma. Thuis was er met 0-3 verloren tegen deze ploeg uit ‘s Heerenhoek.

Abdelgadir (ziek), Niels en Nick (mee met de C, 2-12 gewonnen!!) waren afwezig. Blijven er 13 wedstrijd fitte spelers over.

Onder een heerlijk zonnetje werd er om 11.15u afgetrapt op een ietwat toendra ogend voetbalveld.
Tijdens de voorbereiding werd er door de leiding om concentratie gevraagd. Iedereen dient mee te doen, willen we een kans maken tegen deze goede tegenstander.
Met een stevige bries in de rug gingen de oranjehemden voortvarend van start. Zou er dan geluisterd zijn naar de bespreking?? Patrijzen werd de eerste 10 minuten goed onder druk gezet.
Met vlagen goed spel van Luca, Demian en Yordi. Zo kwam het dat Yordi van buiten de 16 kon aanleggen. Hij had besloten om de bal maar hoog in te schieten. Gedragen door de wind plofte de bal achter de keeper van Patrijzen.
Nu proberen door te drukken. We

waren net halverwege de 1e helft, er was namelijk net gewisseld, begon onze linksback, Quinten, aan een rush op eigen helft. Omdat er veel ruimte lag aan de linkerkant kon hij een heel eind doorlopen. Even voor de 16 kwam er toch nog een tegenstander opduiken. Op wilskracht, inzet, en wind in de rug kwam Quinten toch de 16 binnen en besloot nu hij toch zover gekomen was zijn linkerschoen tegen de bal te plaatsen.
Hoe deze er precies inging zag ik niet goed, het was aan de andere kant van het veld. Maar het net bolde achter de keeper. 0-2!
Kort daarna leek Patrijzen toch wakker te worden. Ze trokken het spel naar zich toe. Helaas moest Femke naar de kant komen vanwege een onbeholpen actie van haar tegenstander die haar blesseerde.
Uit een corner die we niet goed verwerkten, werd de bal ingeschoten (na een door de scheidsrechter gemiste handsbal). We gaven geen druk op de bal, deze werd zodoende achter Julian M gewerkt.
1-2 ruststand.
De 2e helft met de wind tegen ging er een heleboel mis. In balbezit was er te weinig rust aan de bal om onder de druk van Patrijzen uit te voetballen. Er waren zo hier en daar ook wat pijntjes, mentaal, fysiek en conditioneel niet helemaal in orde? Of was de concentratie net wat minder?
Helaas werd er bij vlagen ook te weinig druk op de bal gegeven. Mensen die uit positie gingen lopen waardoor hun tegenstander vrij kwam, wat weer gecorrigeerd moest worden door een andere speler, kortom rommelig. Julian M hield ons een paar x in de wedstrijd, ook onze kleine terriër Julian S moest zijn snelheid inschakelen om corrigerend op te treden.
De 2 tegengoals die we uiteindelijk tegen kregen waren het gevolg van een pittige pot voetbal. Waar de vaak snellere en sterkere tegenstanders net iets doortastender waren, konden wij helaas de bal niet lang genoeg in bezit houden om nog een vuist te maken. Ondanks dit waren er toch nog een paar speldenprikjes van Demian en Yordi.

Kortom, een goede geconcentreerde 1e helft, met goed voetbal kreeg helaas geen vervolg in de 2e helft. Zaterdag mogen we tegen Serooskerke/Veere aantreden. Ook deze ploeg zullen we proberen het vuur aan de schenen te leggen. We komen namelijk steeds dichterbij.

PatrJO13 WdijkJO13