1 April 2017, geen grap; vvW JO13 – Serooskerke/Veere JO13

Op deze matchday zijn Demian en Abdelgadir met de JO15 mee (spelen uit tegen Walcheren JO15-5, 0-3 winst) en Tim is ook afwezig.

Wederom 13 spelers die over blijven.
Dinsdag was er niet al te best getraind. Donderdag ging het een stuk beter.

Voor de wedstrijd aangegeven dat een wedstrijd uit 2 helften bestaat. Dus proberen om in die 2 helften even veel inzet te tonen.
De 1e helft werd er goed gestart. Het spel golfde lekker op en neer. Er waren mooie combinaties tussen Luca en Yordi. Er werd goed over de flanken gespeeld. De verdediging had goed grip op toch sterke aanval van Seroos/Veere. De 2 terriërs (Sjuul en Tristan) stonden centraal hun mannetje. Quinten op links en op rechts Femke. Waar nodig trad onze sluitpost Julian kordaat op.
Het spel verveelde geen moment. De klok liep al richting het theemoment toen Yordi na een goede aanval over verschillende schijven binnen de 16 een schot lanceerde. Dat bleek voor de sluitpost een lastige bal. De keeper moest een rebound weggeven, en daar was Luke als de kippen bij. Hij schoot de 1-0 tegen de touwen.
Seroos/Veere was bij vlagen dreigend, en zeker bij corners waar de lange speler (Cas Dekker) meerdere malen bij de 2e paal opdook. Gelukkig voor ons viel de bal voor ons steeds gunstig en konden we dit verdedigen. Wellicht waren we al met de thee bezig want in de 29e minuut werd het toch 1-1.
Ondanks dit tegen doelpunt tevredenheid over de 1e helft. Nu de vraag of we net als afgelopen week ver onder ons niveau gingen zakken qua spel of we deze goede helft een goed vervolg gingen geven. De 2e helft was er een (licht) overwicht van Seroos/Veere. Qua beeld veranderde er niet veel. Al waren de eerste 10 minuten toch enigszins rommelig. Maar daarna werd het spel toch weer goed opgepakt. We hebben dus een stapje gezet in de positieve zin. Dit zijn wel de wedstrijden waar de jongens en dame veel van leren. Vol inzet vechten voor een resultaat tot de laatste minuut.
Helaas duurde de wedstrijd letterlijk een minuut te lang. Een doeltrap werd niet met overleg gespeeld. De spits van Seroos/Veere wist wel raad met dit buitenkansje; 1-2. De scheidsrechter Leon Priem vlot nog voor de aftrap en daarna gelijk voor het einde van de wedstrijd. Een ontknoping waar niemand rekening mee had gehouden. Een grote teleurstelling. Winnen en verliezen doen we met z’n allen. Als de spitsen er meer hadden gescoord hadden we gewonnen, als…
Ondanks het verlies hebben we een wedstrijd gezien die tot tevredenheid stemt. Dus kop op, schouders eronder en op naar de volgende wedstrijd. Zoals ik vorige week al schreef: ‘we komen steeds dichterbij’

Klik voor foto's van JO13-1 en deze wedstrijd in het Topmene, Jeugd, JO13-1, Foto's JO13-1