WebsiteBannerSindsV2

Wolfaartsdijk 3 - Walcheren 4

Na een natte zaterdagmorgen ging het zonnetje lekker schijnen voor een mooie voetbalmiddag. Na een stevige warming up floot scheidsrechter Richard op zijn fluitje voor de start.
De jonge knapen uit Walcheren hadden het beste van het spel maar kwamen niet gemakkelijk door de verdediging van het derde heen. Wat losse flodders en een redding van Bouke waren het resultaat.
Halfverwege de eerste helft kwam het derde er dan toch soms uit, met vlugge jongens voorin. Dit resulteerde in een mooie aanval waar Damian af gaf op Jonathan die helemaal vrij kon binnenlopen; 1-0.
Walcheren zette al snel weer volop druk en de 1-1 viel nogal gelukkig binnen, een van richting veranderd schot viel bij de eerste paal binnen.
Maar nog geen 5 minuten later kreeg Tim het op zijn heupen en trok vanaf de achterlijn strak voor op Perry, die de bal zo kon binnenwerken, 2-1.
De jongens van Walcheren deden wederom hun uiterste best om door de sterke defensie van het derde te breken, maar een vrije trap gaf de verlossing, precies in de kruising en buiten bereik van Bouke, 2-2.

Het tweede bedrijf begon meteen met een klapper, Roel had de eerste helft gevlagd en uitte zijn woede op de bal die onschuldig op de middenstip lag te wachten, precies over de keeper in het doel. 3-2.Hierna waren de jongens van Walcheren minder sterk dan de eerste helft, echte kansen werden niet gecreëerd en de schoten van afstand waren niet bijzonder. Aan de andere kant kwam het derde toch een aantal keer lekker door, wat resulteerde in kansen voor Roel en Tim. Laatstgenoemde maakte zijn kans 1 op 1 met de keeper koeltjes af met een stiftje: 4-2.Walcheren kwam totaal niet meer uit de verf en in de tegenstoot was het derde niet zo scherp, zo bleek 4-2 ook de eindstand.

Mooie overwinning en dik verdiend!

Wolfaartsdijk 3 - Arendskerke 5

9 oktober jongstleden stond dé derby van Zuid-Beveland op het programma: Wolfaartsdijk 3 versus ’s Heer-Arendskerke 5. Onder een blakerende herfstzon trad het vlaggenschip aan in een zeer vertrouwede 4-4-2-opstelling met Bouke onder de lat, Stefan, Leon, Gerry en Kees achterin, Dirk-Jan, Berteld, Jarno en Toon op het middenveld en voorin het illustere aanvalsduo Perry en Tom. Na een aanvankelijk wat aftastende openingsfase van beide kanten werd Tom al vroeg in de wedstrijd middels een goede lange bal vanuit het middenveld de diepte ingestuurd, waarna hij de eerste echte kans van de middag direct vakkundig wist af te ronden. Arendskerke nam vervolgens het heft in handen en wist middels goed voetbal de oranje formatie in de daaropvolgende minuten terug te dringen naar de eigen helft. In hun aanvalsdrift lieten de mannen uit Arendskerke echter wel ruimte liggen achter de verdediging, hetgeen Toms evenknie Perry de gelegenheid bood om middels een zeer degelijk uitgevoerde counter de 2-0 op het scoreboord te zetten. In een herhaling der zetten wist Wolfaartsdijk zich vervolgens middels een vloeiende tegenaanval over meerdere schijven op een 3-0 voorsprong te zetten; na een goede crosspass op Dirk-Jan en dito voorzet op Tom, wist deze de bal terug leggen op Gerry en hem zo staat te stellen om de derde van de middag binnen te knikken. Nog voor het rustsignaal liep Arendskerke andermaal in het mes. De snelheid van Tom was de blauwwitten eens te meer te machtig, hetgeen resulteerde in de 4-0.

Na de thee leek de tweede helft aanvankelijk een vergelijkbaar spelbeeld op te leveren. Na balverlies van Arendskerke wist il capitano namelijk aan het einde van de tegenaanval zijn doelpuntje ook weer mee te pikken. Vervolgens kwam echter al gauw de klad in het spel van de oranjehemden. Onzorgvuldige passes, onrust aan de bal en bij tijd en wijle ondoordacht uitverdedigen gaf de tegenstander de kans om zich te herpakken. Mede geholpen door een aantal verse krachten wisten de mannen uit het nabijgelegen kerkringdorp na een aantal afgewende aanvallen de nul van het scoreboord te krijgen. Het antwoord liet niet lang op zich wachten, want vrijwel direct na de tegentreffer wist Perry, mede geholpen door een niet al te sterk optreden van de doelman van Arendskerke, ook zijn tweede goal van de middag binnen te schieten. De pijp bleek aan Wolfaartsdijkse zijde echter behoorlijk leeg te zijn en waar de ploeg voor rust dodelijk was in de omschakeling, grossierde het nu in balverlies en het missen van kansen. Als gevolg hiervan wist Arendskerke middels een mooi schot van buiten de zestien vervolgens ook nog de 6-2 binnen te werken. Het met rap tempo dalende niveau van het spel en de daarmee gepaard gaande extra meters bleken helaas ook onze nieuwste aanwinst Rien – die na de rust Dirk-Jan verving – te machtig. Met klachten aan de enkel moest hij de tweestrijd staken. Gelukkig stond de immer enthousiaste Valantis Avramousis klaar om hem te vervangen en zo ook weer zijn minuten te maken.

Veel invloed op het verdere verloop noch het niveau van de wedstrijd had dit echter niet en na een grotendeels vergeetbare tweede helft zakten de mannen na afloop neer op het gras om nog te genieten van het goede weer, het edele gerstenat en het feit dat over de gehele wedstrijd bezien de drie punten terecht in Wolphaartsdijk bleven.

Wolfaartsdijk 3 - Bevelanders 4

We schrijven zaterdag 25 september. EINDELIJK mogen de oranjeleeuwen van het 3e de wei weer in voor een competitiewedstrijd. Op voorhand heeft het 3e twee bekerwedstrijden gespeeld. Thuis tegen RCS 4-0 en uit tegen Zeelandia Middelburg 2-1. We starten het seizoen ’21-’22 thuis tegen Bevelanders 4. De volgende 11 namen mochten de competitie aanvangen. 

Bouke

Gerry

Stefan de Koster

Leon

Kees K

Toon

Berteld

Jordy

Jarno

Perry

Tom

Op de bank begonnen Stefan Brenkman, Harm van de Boomgaard, Dirk-Jan en onze nieuwe aanwinst Rien Dekker. Valantis sloot later aan. 

Voor de wedstrijd
Vandaag is niet alleen de start van het nieuwe seizoen, maar tevens de start van de week van de scheidsrechter. Voordat er werd afgetrapt werd scheidsrechter Jan “Jèn” Kluijfhout in het zonnetje gezet voor zijn jarenlange inzet als scheidsrechter. Bedankt Jèn!! 

De eerste helft
Het was duidelijk te merken dat voor beide elftallen het lang geleden was dat er gevoetbald werd. Het leder werd in de beginfase daarom ook rustig rond getikt door beide ploegen om het balgevoel weer wat terug te krijgen. Er werden door de oranjeleeuwen wel wat kleine speldenprikjes uitgedeeld. Na 15 minuten vond “good old” Toon het mooi geweest. Een uittrap van de Kamperlandse goalie werd onderschept door Perry vlak voor de middenlijn. De vooruitgeschoven Toon werd vervolgens rap ingespeeld. Toon kon doorlopen tot de rand van de 16 meter en stifte het leder over de doelman heen die op de penaltystip bleef staan 1-0. Ietwat geschrokken door het openingsdoelpunt probeerde Bevelanders op zoek te gaan naar de gelijkmaker maar zonder succes. Het 2e doelpunt van de dag kon ook worden bijgeschreven bij de mannen in het oranje.  Op de linkerflank waren Kees en Jordy gewisseld van plek. Doordat de directe tegenstander van Kees mee terugliep en er verder niet werd gewisseld ontstond er op de linkerflank een zee van ruimte waar Jordy kon inschuiven. Door dat hij niet werd aangevallen, kon hij oplopen tot een meter of 20 van het Bevelandse doel. Voor de 2e maal stond de Kamperlandse goalie verkeerd opgesteld. Hij stond verstopt bij de verste doelpaal achter zijn centrale verdedigers en liet de korte hoek leeg waar het leder dan ook in verdween 2-0. Kort na het tweede doelpunt konden de mannen in het oranje voor de 3e keer juichen. Een onderschepping op de middenlijn van Jordy werd ingeleverd door Jarno die, gelet op het warme weer (20+), vanaf een meter of 40 uithaalde. De bal vloog over de keeper in het lege doel 3-0. Na de ingelaste drinkpauze deden de mannen in het zwart rood gestreep een duid in het zakje.  Een sporadische aanval werd getracht onschadelijk gemaakt te worden door Jarno door zijn lichaam te gebruiken om de bal af te schermen van de spits van Bevelanders. Door een miscommunicatie met Gerry,  kon de andere spits er tussendoor glippen en liet met een droge knal Bouke kansloos. 3-1. Wolfaartsdijk dacht nog een penalty te krijgen door een flinke botsing tussen Tom en de keeper van Bevelanders. Maar Jèn vond het niet voldoende voor een pingel. Maar Tom werd voor de zekerheid even gewisseld voor Dirk-Jan. Met een stand van 3-1 gingen we 10 minuten later aan de thee. 

De tweede helft
Aan het begin van de 2e helft de nodige personeelswijzigingen. Harm komt er in voor Leon, Tom kwam er in voor Perry, Stefan Brenkman verving Kees en Jordy maakte plaats voor debutant Rien! De 2e helft schoot Wolfaartsdijk uit de startblokken en dan met name de tandem Tom en Dirk-Jan De tweede helft was nog geen 5 minuten onderweg of Wolfaartsdijk had de marge weer veruimt naar 3 doelpunten. Vanaf de rechterflank wist Tom Dirk-Jan te vinden die koelbloedig de bal in de hoek deponeerde 4-1. Misschien kwam het door de botsing met de keeper, maar Tom had het de 2e helft op zijn heupen gekregen. In de 55ste minuut ronde hij een solo gestart vanaf de middenlijn zelf af 5-1. In de 60ste minuut kwam de 6-1 op het scorebord te staan. De mee opgekomen Harm had de bal in het strafschopgebied aan de linkerzijde. De Bevelandse goalie besloot om uit te komen echter zag Harm het op tijd, legde de bal breed naar Dirk-Jan die zo zijn 2e van de middag kon binnen schuiven. Na de 6-1 nam Wolfaartsdijk gas terug. En probeerde de wedstrijd uit te spelen. Na de drinkpauze mochten de gewisselden in de rust nog aantreden en werd (op eigen verzoek) 15 minuten voor tijd Valantis nog ingebracht.  Hardwerkend zoals altijd wilde Valantis ook nog een doelpuntje meepakken. Via een steekpass werd hij diep gestuurd maar de laatste man van Bevelanders trok Valantis in het strafschopgebied naar de grond. Dit keer werd er wel gefloten voor een penalty. Door de ongeschreven regel (geen penalty nemen als je zelf naar de grond gaat) bedankte Valantis voor de eer. Kepten Jarno schoof Rien naar voren om zo zijn debuut te kronen met een doelpunt. Aangespoord door de Bevelanders “als je mist krijg je van ons bier” nam Rien zijn aanloop, maar zijn penalty werd op sublieme wijze gestopt. 

Na 90 minuten werd er gefloten voor het einde van de wedstrijd. Door de 6-1 overwinning is het 3 de trotse koploper na 1 speelronde. De eerst volgende wedstrijd is de streekderby tegen de mannen van VV Arendskerke op zaterdag 9 oktober. Het enige wat die dag telt, is winst.

 

Wolfaartsdijk 3 opent seizoen in bekerwedstrijd tegen RCS 4

Achteraf gezien bleek de moeilijkste opgaaf voor deze wedstrijd om een 3e-elftal op de been te krijgen. Sinds dit seizoen traint onze 3e selectie op de dinsdagavond van 20.00 u tot 21.00 uur en die avond leek met een opkomst van 8 leden (waaronder 2 niet spelende leden en drie 50-plussers) een voorbode op het geringe aantal beschikbare fitte (?) spelende leden. Na een oproep op die dinsdagavond van wie er zaterdag kon zijn, stond de teller op donderdagavond nog maar op 6 man. Of de late zomervakantie hier debet aan was is nog niet helemaal duidelijk. Ondanks dat op zaterdag maar 2 seniorenteams moesten spelen, moest er een beroep gedaan worden op een 3-tal spelers om en op de vrijdagavond bij het 2e en op zaterdagmiddag bij het 3e op te komen draven. Gelukkig stonden er zaterdag 15.00 uur in ieder geval de volgende 11 aan de aftrap; Bouke, Gerry, Kees, Harm vd B, Leon P, Berteld, Jarno, Tim, Tom, Perry, Albert. Ruud zou de 2e helft aansluiten en Geert zat standby.

Pover Wolfaartsdijk 3 knokt zich naar de winst

We schrijven zaterdag 19 september, 203 dagen na het laatste fluitsignaal op Scharendijke mag het Derde weer de wei voor een potje voetbal in competitieverband. De afgelopen 3 weken waren er al 3 bekerwedstrijden gespeeld. Uit op en tegen Walcheren (1-1) uit tegen Wemeldinge (9-1) en thuis tegen Lewedorpse Boys (1-1) vandaag komt het 5e van Arnemuiden op bezoek. Ondanks dat de dorpen nog geen 15km uit elkaar liggen, zijn er weinig duels tussen beide verenigingen. Kees meende te herinneren dat zijn laatste wedstrijd tegen Arnemuiden “zeker 25 jaar geleden” was. De volgende 11 namen mochten namens het 3e de competitie aanvangen

ZSC’62 3 -VVW 3 (2-1) 3-1

De laatste week van februari vroeg Whatsapp-vlogger Rico Eveleens meermalen in de Groepsapp van Ut Derde of er een vrije zaterdag aan zat te komen. Dit omdat met nog twee dagen te gaan er in februari al twee keer zoveel neerslag was gevallen in Zeeland dan gemiddeld. Het was zelfs de natste februari sinds de metingen vanaf 1901.
Eerlijk gezegd hadden meerdere spelers dezelfde verwachting dat de velden van ZSC’62 deze hoeveelheid water niet goed zouden doorstaan maar op de schrikkeldag van 2020 kwam er bij Gladiatoren van Wolfaartsdijk 3 geen bericht binnen van een afgelasting maar een opsomming met de chauffeurs van dienst voor die middag.

24,5,0,50,0
25,600,60,1,2000,5000,50,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Autorijschool Den Dekker
Agua DS
ByJolien
Bison
De Delta
BB vd Linde
Oranjeboom
Cafe Nationaal
Camping de Haas
Camping Veerse Meer
Capello
Caps Nobel
Carwash Hzand
Corstanje
Bruine hypotheken
Goederenloods
De Jong Sails
De Jonge techniek
Verfbron
Zeuwse Alliantie
Zeeuwse Verzekeringen
Debako
DJL
EB Cleaning
Eric Konings
Schuit
Zuidweg/Mosselcompany
OuwePastorie
HB17 werkt
Hoekman
Hollestelle
Binnekamp
Zuidweg-Zwart
ISM Makelaars
Jansen Hoortoestellen
JC Verhulst
KOZ
Krijger Koerier
Lacor
LambWeston
Matare
MHCS
Michelle Haarmode
Midgetgolf
Muralt
Nautical
Noordhoek
Omnium
Paree
Petra
Rabo
Remijn Trading
Meerkoet
Meliefste
Reysport
RHB
Simonse
Spongeblasting
Technomarine
Traas Terrazzo
Timmermans
V W afbouw
van Beek
Dixhoorn
Kouteren
Verstrate Schilder
Kraakman BV
VHC Kreko
Visfileerderij Bogert
Vliegwerk Holland
Voici
Wielemaker
WS Verzekeringen
ZAO
Zeelands Roem
Zichtbaar
KeesvdEndtClassic
Autoservice Jos Krijger
Bald Shipping Solutions BV
Autobedrijf Sinke VOF
Bever Innovations
24,5,0,50,0
25,600,60,1,3000,5000,40,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Lukasse dakbedekking
Boons Dagmarkt Wdijk
Spar de Veerhoeve
LuxImprove
Den baas en zijn madam
Modoc werkt
LI Sports