WebsiteBannerSindsV2

V.V. Wolfaartsdijk 2 - SVOD'22 3 (2)

We schrijven zaterdag 10 september een dag die begint met veel regen en onweer en eindigd met een stralend zonnetje. We ontmoeten vandaag SVOD'22, een team die we op papier nog nooit ontmoet hebben, het is de fusieclub van Oostkapelle en Domburg.
De dag is aangekondigd als Super Saturday, omdat alle heren teams én het dames team allemaal thuis spelen. De tegenstander vroeg zich voor de wedstrijd af welk veld nou het kunstgras veld was. Dit is een groot compliment naar onze groundsman Kees Kloosterman, het eerste veld lag er als een biljartlaken bij. Met de regen erbij zorgde het ervoor dat er bovengemiddeld een sliding te aanschouwen was deze middag.

We starten een kwartiertje later vanmiddag, omdat er nog net een rode vlek aankomt rond 12.00 uur op buienradar. Dit kwam voor ons wel goed uit, want onze "hoeie keeper" Rik die kreeg het aan zijn rik tijdens de warming up. Met een belletje naar Oud-Sabbinge werd Mathijs vanonder zijn warme douche gehaald (hij was zeiknat geregend tijdens een jeugdwedstrijd, waar hij scheidsrechter was). Een kwartier later stond Mathijs aangekleed en wel op het veld, chapeau en bedankt!
Vandaag een jeugdig team op het veld bij de oranje hemden. Trainer Carlos van het vlaggenschip geeft in de voorbereiding iedereen een kans bij het eerste. Waardoor wij vandaag met 17 man een opstelling moesten gaan maken. We begonnen met  de volgende 11:
Goal: Mathijs
Verdediging: Maarten G, Richard D, Geert de W en Enzo S
Middenveld: Luka S, Ruben K, Erik de K, Remon R, Timo W,
Eiland: Diedje N.
De oranje hemden gingen als een raket van start, na 15 seconden werd Timo de diepte ingestuurd door Enzo. Timo ging op zijn brommer naar binnen toe en scoorde fraai in de verre hoek.

Hierna nam SVOD het initiatief direct over, het was duidelijk dat zij geen koekebakkers waren. Dit resulteerde ook al snel in een 1-1 stand even later scoorden wij de 2-1 via onze spitta Diedrik, die allert was bij een corner. Niet veel later werd het 2-2 en iets tegen het einde van de eerste helft maakte de oudste van het stel de 3-2. Scheidsrechter Jan K. floot iets eerder af vanwege een naderende onweersbui.
In de rust veel wisselingen:
Goal: Mathijs B.
Verdediging: Maarten G, Erik de K, Robin de K, Martijn K
Middenveld: Luca R, Julian D, Ruben K, Remon R en Berke D
Eiland: Jasper F.

Ook bij de tegenstander waren er wat wisselingen toegepast. Na wat aftasten van beide kanten scoorden wij de 4-2, wat eigenlijk wel de doodsteek voor de tegenstander was. Ik weet niet meer precies wie er in welke volgorde scoorden maar ik weet wel dat Juul, Remon, Ruben (halve omhaal) en Robin (mee naar voren gedenderd en een aanval vakkundig in het hoekje gelegd). Uiteindelijk is het dus 7-2 geworden. Een super resultaat tegen een erg goede tegenstander.

De tegenstander gaf na afloop toe dat ze i.p.v. het 3e met het 2e waren afgereisd. Dit tweede elftal speelt normaliter in de 1e klasse. Ter info; wij staan ingedeeld in de reserve 4e klasse.
Kortom: een heel goed resultaat, wat door een mix van vechtlust, positiviteit en creativiteit  is bewerktstelligd. Volgende week wachten de Bevelanders 2 op sportpark Campen, waarschijnlijk hebben we weer een jonge selectie tot onze beschikking, maar welke namen ??

Ik geef de pen door aan onze spits Diederik, die fris aan het seizoen is begonnen wat al resulteerde in goals en assistjes.

Boons Dagmarkt Wdijk