Website banner

Wolfaartsdijk 2 - De Westhoek 3

Zaterdag 6 november, eindelijk is het weer zover na 2 weken van rust mag V.v Wolfaartsdijk 2 aantreden tegen de mannen van F.c. de Westhoek 3 op het sportpark van Wolfaartsdijk. Het is een frisse en heldere dag, kortom prima weer om te voetballen. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt er door de mannen van Wolfaartsdijk nog gespeculeerd over de kracht van de tegenstander. De conclusie blijkt echter dat er geen pijl op te trekken valt en dat het afwachten wordt.

Dan is het tijd voor de wedstrijd. Aan de aftrap verschijnen de volgende namen aan de kant van Wolfaartsdijk. Mathijs op goal, rechtsback Hidde, centraal Stefan en Richard, linksback Floris. Op het middenveld staan Robin, Berke en Jarnick. Voorin staat Ricardo in de spits, Tim rechtsbuiten en Thijs linksbuiten. Geert, Luca en Leon beginnen op de bank.

Wolfaartsdijk begint de wedstrijd scherp maar ook rommelig. Het is te merken dat de samenstelling van de spelersgroep verschild ten opzichte van de voorgaande wedstrijden. Desalniettemin pakt Wolfaartsdijk het spel goed op en blijft de tegenstander onder druk zetten. Al na een paar minuten spelen heerst het gevoel bij Wolfaartsdijk dat er wat te halen is, de ploeg is aanzienlijk scherper en is veel in balbezit.
De eerste grote kans komt na ongeveer 20 minuten onverwacht toch van de kant van de Westhoek. Met snel veldspel komen ze het 16 meter gebied van Wolfaartsdijk binnen. 1 van de spelers van de Westhoek probeert de bal over de grond naast Mathijs te schuiven waarop Mathijs een goede redding verricht. Daarna is het de beurt aan Wolfaartsdijk. De keeper van de Westhoek, wie al de gehele eerste helft last had van de wind, schiet de bal recht in Thijs zijn voeten. Thijs ziet zijn kans en stift de bal beheerst over de keeper 1-0. Wolfaartsdijk komt nu los, in de volgende 10 minuten vallen er nog 3 goals. De eerste aan de hand van een assist van Robin vanaf de achterlijn en de afwerking is van Jarnick 2-0. Berke zet de 3-0 op zijn naam door behendig weg te draaien bij zijn tegenstander en de bal in de verre hoek te plaatsen. De 4-0 valt na een mooie rush van Floris over de linkse kant, zijn voorzet gaat tussen de verdedigers van de Westhoek door en Tim hoeft hem alleen nog maar binnen te lopen. Hierna is het tijd voor de rust.

In de rust worden Jarnick, Floris en Berke vervangen door Geert, Luca en Leon. Geert en Luca komen op het middenveld erbij en Leon gaat centraal achterin spelen. Richard zal de linksback positie innemen.
Na de rust blijft het spelbeeld gelijk aan dat van de eerste helft. Wolfaartsdijk blijft de bovenliggende partij met goed spel en veel balbezit. In de tweede helft wordt vaak de lange bal gebruikt door Wolfaartsdijk om aanvallend gevaarlijk te worden. Na 20 minuten werpt dit zijn vruchten af. Hidde speelt vanaf de rechtsback positie een bal achter de verdediging. Deze wordt opgepakt door Tim die recht op het doel af gaat en de bal naast de keeper schuift 5-0. Bij het volgende doelpunt wordt wederom de lange bal gehanteerd. Dit keer op Richard die op komt vanaf de linkerkant. Hij geeft een voorzet op Ricardo die hem met een fraaie volley binnen schiet 6-0. Robin neemt de 7-0 en de 8-0 voor zijn rekening. Na een goede passeerbeweging legt Luca de bal bij de tweede paal waar Robin klaar staat om zijn eerste binnen te lopen. De tweede van Robin komt voort uit een mooie steekpass van Geert. Robin neemt de bal mee de 16 meter in en schuift de bal beheerst naast de keeper. Dan valt er nog 1 doelpunt. Wederom maakt Luca een goede passeerbeweging en legt hij de bal terug op Ricardo die de 9-0 binnen schiet. Hierna heeft de scheidsrechter genoeg gezien en fluit hij een leuke en sportieve wedstrijd af. 

Tim Noordhoek

 

 

Wolfaartsdijk 2 - Colijnsplaatse Boys 2

Wolfaartsdijk 2 pakte het deze wedstrijd anders aan. Het strijdplan van deze wedstrijd was vooral om hoog druk te gaan zetten en alles vast te zetten op het moment dat Colijnsplaat een doeltrap had. Dit strijdplan bleek effectief en Wolfaartsdijk veroverde vaak al snel de bal op het middenveld. Zo gebeurde dit ook in een moment midden in de eerste helft. Wolfaartsdijk veroverde de bal, maar leverde die ook weer in waardoor er een gevaarlijke situatie ontstond voor de thuisploeg. De bal werd in de ruimte van de spits van Colijnsplaat gespeeld en die liep één op één af op Rik Katsman. Rik probeerde de bal te onderscheppen, maar de spits was slim en dwong een penalty af. De penalty werd gegeven en de spits schoot de 0-1 binnen.
Na de 0-1 wist Wolfaartsdijk zich te herpakken en creëerde kans op kans. Er werd niet zorgvuldig omgegaan met de kansen, tot het moment dat Jasper Flipse de bal voor zijn voeten kreeg net buiten de zestien. Met een droge streep schoot Jasper de bal in de linkeronderhoek. De keeper kan deze bal alleen maar hebben gehoord en het was opeens 1-1. Na dit doelpunt van Jasper was de ban gebroken. Door een mooie steekbal werd de spits Ricardo van Beveren weggestuurd en hij schoot de bal keihard met een rechte streep in de bovenkant van het doel, 2-1. Wolfaartsdijk rook bloed en probeerde net voor rust die 3-1 voorsprong te pakken. Dit gebeurde ook, doordat Julian Deijnen na een ‘’leggertje’’ van Jarno Waterham de bal rechtsonder in het doel schoot. Zo gingen beide ploegen de rust in met een stand van 3-1 in het voordeel van de thuisploeg.

In de tweede helft werd er gewisseld. Zo kwamen Tom Kloet, Albert Westrate en Henri Lamme het veld in. Dit bleken uitstekende wissels te zijn, want Tom Kloet schoot na een prachtige pass van Richard Driedijk de 4-1 binnen. Wolfaartsdijk was los en Colijnsplaat leek de moed die zij hadden in het begin van de wedstrijd, te zijn verloren. Kort na de 4-1, werd er een steekbal gegeven vanaf achteruit naar het doel van Colijnsplaat. De keeper kwam uit zijn zestienmeter en schoot de bal tot ongeveer 25 meter van zijn goal. Julian Deijnen controleerde de bal en dacht maar één ding: Schieten. Dit deed hij dan ook en hij schoot de bal over de keeper en een verdediger (die op de lijn stond) het doel in. Het stond inmiddels 5-1 voor de thuisploeg. Dat Richard Driedijk met balletjes van achteruit de spitsen kan bedienen, bleek deze wedstrijd maar weer. Na weer zo een goed balletje, kwam deze bij Julian Deijnen terecht en hij maakte zijn hattrick en de 6-1.
Uiteindelijk werd de 7-1 nog gescoord en dit was dan ook de einstand van deze ontmoeting tussen Wolfaartsdijk 2 en Colijnsplaat 2. Julian Deijnen dacht nog even de bal naar huis te kunnen nemen vanwege zijn hattrick, maar helaas kost de bal toch echt 40 euro. Julian heeft het hier maar bij gelaten en is samen met zijn teamgenoten het feest gaan vieren.

 

 

VV Kapelle 5 - Wolfaartsdijk 2

 

Na 3 wedstrijden in de beker te hebben gespeeld mochten we zaterdag eindelijk aan de competitie beginnen. In Kapelle met een K mochten wij op het hoofdveld om 14:30 op een zonnige middag spelen tegen het 5e van Kapelle.

De opstelling: Keeper: Rik (goeie keeper), Verdediging: Richard, Leon, Hidde en RodeKo. Middenveld: Stefan, Tim en Julian. Aanval: Lamme, Died en Iman. De eerste helft begonnen Geert, Joran, Appie en Damian op de bank.

De wedstrijd:
Nadat de handen geschud waren trapte Kapelle af. Vrij snel veroverde we de bal wat gelijk een eerste kans opleverde deze middag. Een bal belandde via Ro bij Iman die uit de draai gelijk schoot, de bal ging net langs de verkeerde kant van de paal. Hierna volgde vrijwel het enige wapenfeit van Kapelle in de eerste helft. In de counter ging de spits van Kapelle er gevaarlijk via rechts door maar legde voor ons niet goed terug waardoor Rik kon onderscheppen. In de rest van de eerste helft kregen we genoeg kansen om de score te openen. Zo kopte Died een bal tegen de paal, mistte Tim en Iman een 1 op 1 kans. De grootste kans in de eerste helft was wel voor Lamme. De bal werd breed gelegd op de inkomende Lamme die op de 5 meter de bal alleen maar hoefde aan te raken. Helaas voor ons werd de bal alles behalve geraakt. Vlak voor rust was het dan toch raak. Na een duel op het middenveld veroverde Richard de bal. De bal ging gelijk naar Lamme die rechtsbuiten stond. Lamme legde de bal terug naar de 16 waar Stefan de bal  rustig de bal kon aannemen en de bal in de verre hoek kon krullen. 0-1. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft kwam Damian voor Died, Geert voor Leon, Appie voor Iman en Joran voor Lamme. Met de verse krachten veranderde er vrij weinig aan het spelbeeld. We hadden weer veel de bal en gingen op zoek naar de 2-0. Damian kreeg hier vlak na de rust de uitgelezen kans voor alleen kopte helaas net mis. Gelukkig vond hij een paar minuten later wel het net. Dit keer kopte hij wel raak. Na de 2-0 kregen de mannen van Kapelle een paar kansen wat een doelpunt had kunnen opleveren. Gelukkig was Rik nog alert en hield hij zijn goal schoon. Joran tekende vervolgens voor de 3-0. Als rechtsbuiten kruiste hij mooi voorlangs de verdediging en kon hij 1 op 1 de bal in het hoekje plaatsen. Na de 3-0 kreeg Joran nog een grotere kans dan Lamme in de eerste helft. Ook Joran vond het niet nodig deze bal erin te schieten. Dus besloot hij de bal maar op de niet kijkende keeper te schieten. Uiteindelijk werd het nog 4-0 door Julian. Julian kreeg de bal op de rand van de 16 en schoot de bal keurig in de verre hoek. Dit was ook de eindstand dus konden de 3 punten mee in de tas naar Wolfaartsdijk.

Yerseke 4 - Wolfaartsdijk 2

Yerseke 4 – Wolfaartsdijk 2

We begonnen vandaag met Henri op de goal, dit vanwege ziekte bij Bouke en Mathijs waardoor Rik in het eerste moest gaan keepen. In de verdediging van rechts naar links: Richard, Leon, Stefan, Albert. Het middenveld bestond uit Julian, Tim en Iman, waar Iman de meest vooruitgeschoven speler was. De aanval bestond uit Geert, Diedrik en Thijs.

Wolfaartsdijk begon scherp aan de wedstrijd en was met goed veld spel de bovenliggende partij, de echte kansen bleven uit. Yerseke had een aardige spits die als enige af en toe er bijna uit kwam, maar hij zat ook redelijk in de broekzak van de defensie. De goal kwam na een minuut of 20 eindelijk toen Julian aan de wandel ging op het middenveld en het eens probeerde van afstand. Hij schoof deze heerlijk in de hoek buiten bereik van de keeper. Door de verlossende 1-0 kwam Wolfaartsdijk nog minder in de problemen. Het enige echte wapenfeit van Yerseke kwam na een half uurtje spelen. Een speler van de tegenstander brak door het midden door en leek te kunnen gaan schieten. Iman zette een keurige sliding op de bal in en tikte de bal op de rand 16 weg. De speler van Yerseke ging met een brul neer en de leidsman trapte erin. Hij twijfelde zo enorm aan zichzelf dat hij van een penalty naar een vrije trap op de rand 16 ging, nog steeds een gevaarlijk plekje. Rik werd niet gemist deze wedstrijd want hij had een waardig vervanger eerste helft. De vrije trap vloog richting kruising en alsof het totaal geen moeite koste, plukte Henri de bal uit de kruising klemvast. Vlak voor rust werd er een mooie bal op Iman achter de verdediging gelegd, zijn aanname was slecht. Gelukkig was Diedrik meegelopen en kon de bal zo binnenschuiven. De oranje mannen konden nu met een verdiende 2-0 aan de thee.

In de rust wisselde Iman met Henri, Leon met Hidde en Tim met Damon. Na rust was er een enorm veldoverwicht voor Wolfaartsdijk, maar echt grote kansen bleven redelijk uit. Zo waren er een aantal schoten van buiten de 16 die geblokt werden of net mis. Geert kreeg misschien nog wel de grootste maar miste helaas. Ook werden er een aantal handsballen in de 16 gemist door de leiding maar dat mocht op deze zonnige middag de pret niet drukken. Het slot akkoord kwam nog wel, een voorzet vanaf rechts vloog eigenlijk net over de meeste spelers heen. Diedrik kon deze bal nog met zijn grote teen raken waardoor de bal voor de voeten van Thijs lande. Thijs probeerde zijn directe tegenstander in de 16 te passeren wat net niet lukte, de bal viel in de kluts wel voor de voeten van Diedrik, deze schoof van een meter of 13 de bal net buiten bereik van de keeper in de verre hoek. Zo won Wolfaartsdijk 2 zijn laatste beker wedstrijd en kan er met een goed gevoel begonnen worden aan de competitie.

Wolfaartsdijk 2 - Kloetinge 6

Afgelopen vrijdagavond traden de matadoren van Wolfaartsdijk 2 aan tegen Kloetinge 6. I.v.m. de Corona maatregelen was de wedstrijd een dag eerder gepland dan normaal zodat beide ploegen zonder logistieke problemen gebruik konden maken van 2 kleedkamers.

Luctor/Hkz 6 - Wolfaartsdijk 2

We schrijven zaterdag 3 oktober 2020, een mooie dag om te voetballen wat het weer betreft; lekkere temperatuur, vochtig veld en af en toe een kleine druppel regen. Helaas was dit de eerste van (hopelijk) enkele wedstrijden zonder publiek. De gekke situatie werd al snel duidelijk toen wij aankwamen op het sportpark Heinkenszand, we werden ontvangen door een heus leger aan stewards die ons onder begeleiding naar onze kleedlokalen bracht, we hadden een beperkte tijd om om te kleden want het volgende team stond al weer klaar. Complimenten aan vereniging Luctor Heinkenszand voor het zeer goed faciliteren van alle corona-maatregelen die helaas nodig zijn.

24,5,0,50,0
25,600,60,1,2000,5000,50,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Autorijschool Den Dekker
Agua DS
ByJolien
Bison
De Delta
BB vd Linde
Oranjeboom
Cafe Nationaal
Camping de Haas
Camping Veerse Meer
Capello
Caps Nobel
Carwash Hzand
Corstanje
Bruine hypotheken
Goederenloods
De Jong Sails
De Jonge techniek
Verfbron
Zeuwse Alliantie
Zeeuwse Verzekeringen
Debako
DJL
EB Cleaning
Eric Konings
Schuit
Zuidweg/Mosselcompany
OuwePastorie
HB17 werkt
Hoekman
Hollestelle
Binnekamp
Zuidweg-Zwart
ISM Makelaars
Jansen Hoortoestellen
JC Verhulst
KOZ
Krijger Koerier
Lacor
LambWeston
Matare
MHCS
Michelle Haarmode
Midgetgolf
Muralt
Nautical
Noordhoek
Omnium
Paree
Petra
Rabo
Remijn Trading
Meerkoet
Meliefste
Reysport
RHB
Simonse
Spongeblasting
Technomarine
Traas Terrazzo
Timmermans
V W afbouw
van Beek
Dixhoorn
Kouteren
Verstrate Schilder
Kraakman BV
VHC Kreko
Visfileerderij Bogert
Vliegwerk Holland
Voici
Wielemaker
WS Verzekeringen
ZAO
Zeelands Roem
Zichtbaar
KeesvdEndtClassic
Autoservice Jos Krijger
Bald Shipping Solutions BV
Autobedrijf Sinke VOF
Bever Innovations
24,5,0,50,0
25,600,60,1,3000,5000,40,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Lukasse dakbedekking
MCD de Koster
Spar de Veerhoeve
LuxImprove
Den baas en zijn madam
Modoc werkt
LI Sports