Wolfaartsdijk 1 - SVD/Volharding 1

Vandaag 12 december de laatste wedstrijd voor de winterstop, de combinatie ploeg uit Driewegen/ Ovezande kwam op bezoek op een koud guur sportpark Wolfersdiek.
De selectie van de plaatselijke v.v. had een verjongingskuur ondergaan door fysieke ongemakken bij enkele dertigers en een schorsing van Emiel.
Trainer Wallie had routinier Fluijt op de bank geplaatst en captain van der Baan speelde als laatste man vandaag.

Opstelling: Bouke Wisselink; Rick Sturm, Tijmen van der Baan (c), Robin de Koster, Jos Smallegange; Dirk Jan Lukasse (70'Daniel Lukasse), Erik de Kok, Roel Sandee, Neil McBride (45'Edward Hoogerland); Jelmer van der Baan (70' Harm Fluijt) en Geert Eggebeen

Vanaf minuut 1 liet Wolfaartsdijk zien vandaag de meeste aanspraak te maken op de overwinning, het speelde gretig en kon de bal aardig in de ploeg houden.
Dit resulteerde dan ook al in een snelle 1-0 voorsprong, spits Geert legde de bal panklaar op de zestien voor de inlopende Erik de Kok, met een bekeken schot liet hij doelwachter de Baar kansloos. SVD vocht zich hierna wat terug in de wedstrijd, vooral de voorstopper nam dit erg letterlijk en gaf weer een nieuwe dimensie aan het begrip "schopper".
Jelmer van der Baan speelde deze wedstrijd een lastige eerste seizoenshelft van zich af en was moeilijk af te stoppen, na weer een goede combinatie met Geert Eggebeen liep hij goed de ruimte in en rondde beheerst af. En nog was de koek niet op, want net voor rust zette Erik de Kok zijn compagnon op het middenveld Roel Sandee alleen voor de keeper. Met een beheerst stiftje met zijn chocolade linker zorgde hij voor de 3-0 ruststand.

Na de rust was er niet al teveel meer te genieten, de bezoekers probeerde nog iets te forceren maar kwamen amper tot uitgespeelde kansen. Het verdedigingsduo vd Baan/ de Koster bleef soeverein overeind. Wolfaartsdijk speelde de wedstrijd simpel uit en pakte zo de broodnodige drie punten, en heeft zo weer een beetje aansluiting naar de andere ploegen in de staart.
Kantine uitbater Martin zorgde daarna voor een heerlijke frietmaaltijd voor de gehele kantine waardoor het feest nog tot in de kleine uurtjes doorging.
Een dikke pluim vandaag voor iedereen, een prima teamprestatie!!