Wolfaartsdijk 1 - Spui 1 4-0

Zaterdag 10 oktober nam VV Wolfaartsdijk het op tegen Spui. Eerder die week waren we al gewaarschuwd door het verslag van Wemeldinge dat Spui een irritante ploeg is. We hadden dan ook redelijk wat tijd ingestoken om niet mee te gaan in hun spelletje.

Carlos stuurde de volgende 11 namen het veld in. Keeper: Mathijs. Verdediging rechts naar links: Daniel (Diedrik), Tim (Tristan), Jelmer, Iman (Julian). Middenveld van rechts naar links: Jarnick, Tijmen, Erik, Sam, Dani. Spits: Mitchel

Bank: Diedrik, Boris, Lamme, Julian en Tristan.

We speelden vandaag op het kunstgras zodat we het hoofdveld niet helemaal kapot zouden lopen aangezien er veel regen werd afgegeven. Hier was Spui overigens al gefrustreerd over merkte Erik.

1e helft.

Met de wind in onze rug begonnen wij aan de eerste helft. In het eerste kwartier deelden we een paar speldenprikjes uit. Zo ging een schot van Tim rakelings naast. Mitchell kreeg na 20 minuten een kans om de 1-0 binnen te prikken helaas werd hij net te veel naar de zijkant gedreven. Het resultaat was een corner. De corner werd niet goed verwerkt door de keeper. Tim reageerde alert en schoot ons op een 1-0. Meteen na de aftrap kreeg Dani de kans om zijn rentree op te luisteren met een doelpunt. Helaas werd ook hij iets te ver naar de zijkant gedreven waardoor zijn schot in het zijnet belandde. Gelukkig liet de 2-0 niet lang op zich wachten. Na opnieuw geklungel bij een corner kon Mitchell dit keer het netje laten bollen. 2-0 niks aan het handje. De 3-0 liet ook niet lang op zich wachten. Na een te korte terugspeelbal kon Dani de bal toucheren waardoor de bal in het netje belandde. Dit was ook de ruststand. We konden tevreden terugkijken over het resultaat wat we bij de rust hadden behaald.

2e helft

We begonnen met dezelfde 11 aan de 2e helft. In het begin na de rust hadden we het even lastig. Dit resulteerde in 1 van de weinige kansen van Spui. Gelukkig werd er van dichtbij overgeschoten. De wedstrijd werd ook steeds wat grimmiger. Zo werd er een flinke charge op Tijmen zijn enkels gedaan die onbestraft bleef. Gelukkig kon Tijmen gewoon verder. In de tweede helft hebben we ook genoeg kansen gekregen om de wedstrijd op slot te gooien helaas was de eindpass vaak net niet goed genoeg waardoor de 4-0 lang uitbleef. In de 80e minuut viel deze dan eindelijk. Na een korte corner gaf Sam de bal voor. Mitchell deed een slim overstapje waardoor de bal in 1x in het doel belandde. Hierna mocht Mathijs zich ook nog onderscheidden door een 1 op 1 te pakken. Spui was duidelijk nog niet tevreden met 4-0 en vond dat er nog een paar charges uitgedeeld konden worden. Zo werd Jelmer aan de zijkant van het veld nog een keer onderuit geschoffeld “bal”. Het hoogtepunt kwam echter in de blessuretijd. Dani die recht voor de dug-out een man uitspeelde waar de desbetreffende speler duidelijk niet van gediend was en Dani vol van achteren tegen zijn knie schopte. Onbegrijpelijke actie 0 intentie voor de bal. In het voetbal kan dit blijkbaar “Het hoort er niet bij, maar het kan gebeuren”. Na dit incident vloog nog de vlam in de pan. De desbetreffende speler kreeg rood en mag hopelijk lang geen stap op een voetbalveld zetten. De scheids deed er ook goed aan om gelijk af te fluiten. Dani mag van geluk spreken dat hij zijn been niet gebroken heeft, helaas is hij door deze actie wel weer geblesseerd geraakt.

Uiteindelijk kunnen wij tevreden zijn over het resultaat.