Website banner

Wolfaartsdijk 1 - Kruiningen 1

Op 1 februari stond de wedstrijd tegen Kruiningen, de eerste competitiewedstrijd na de winterstop, op het programma. Op papier een lastige wedstrijd. Kruiningen bestempelde zichzelf voor het seizoen als dé titelkandidaat, maar is toch wat wisselvallig en staat op de 3e plaats.

In de uitwedstrijd toonden we wellicht toch iets te veel ontzag, deze ging met 4-1 verloren. Zelf hadden we net voor de winterstop de hatelijke laatste plek overgedaan aan Hansweert. Er is ons veel aan gelegen om ons de tweede seizoenshelft te revancheren voor de zwakke heenronde. Dit moest dan maar gelijk tegen Kruiningen gebeuren. Voor Tristan en Tim kwam deze wedstrijd nog wat te vroeg, maar hopelijk kunnen ze gauw weer aansluiten. Verder moest Kees de wedstrijd wegens ziekte aan zich voorbij laten gaan. Gelukkig waren Erik en Tom weer bereid ons te helpen. We starten met Rik op de goal, Robin, Stefan en Jelmer centraal achterin en Daniël en Julian op de flanken. De middenvelders waren Sam, Erik en Tijmen en Mitchel en Timo voorin. Esra, Tom en Thijs begonnen op de bank. Dit keer werd er op ons kunstgrasveld gespeeld. Gesteund door de wind in de rug gingen we voortvarend van start. Bijna verkeek de keeper zich in de beginfase op een afstandsschot van Daniël, dat bijna in de kruising waaide. Kruiningen moest mede door de wind tegen achteruit, paste zich aan en kwam er soms snel uit. Gelukkig was de eindpass een paar keer net niet op maat. De ploegen waren aan elkaar gewaagd in de eerste helft, de beste kansen waren voor ons. Mitchel ging een keer goed door op links, maar slaagde er niet in te scoren. Verder kwam Julian net te kort om een mooie voorzet vanaf rechts in te koppen. Als je hem dan zelf niet scoort, kan je hem aan de andere kant verwachten. Dit gebeurde dan ook na een half uur. Een moeizame uittrap van de keeper van Kruiningen kwam bij de linksvoor terecht, die naar binnen kwam en de spits 1 op 1 voor Rik zette: 0-1. Dit was ook de ruststand.

Met de achterstand en de wind tegen wisten we dat de 2e helft een zware klus zou worden, maar door het spel en de beleving in de 1e helft en het potentieel op de bank bleef het geloof op een goed resultaat zeker aanwezig. In het begin van de 2e helft was het even zoeken maar daarna weer hetzelfde spelbeeld, zonder doelpunten. Na een uur spelen loste Tom Mitchel af in de spits en op het moment dat we een dubbele wissel wilden doorvoeren met Esra en Thijs dan toch de goal voor Wolfaartsdijk. Eerst kon een laag schot van Timo nog door een Kruiningen-speler worden gekeerd, maar Sam kon de rebound alsnog hoog in het doel schieten: 1-1 rond de 75e minuut. Zou er dan nog meer inzitten? De wissels moesten nog even geduld hebben, maar kort erna alsnog de wissel van Esra voor de hardwerkende Jelmer. De wedstrijd bleef spannend. Ruim 5 minuten voor tijd de laatste wissel, Thijs (die de hele week ziek was geweest) voor Timo. Koud in het veld kreeg Thijs een voorzet van rechts, die lekker bleef hangen. Hij bedacht zich niet en met een mooie halve omhaal werkte Thijs (bij zijn eerste balcontact) de bal achter de Kruiningen-doelman: 2-1. Uiteraard gaf Kruiningen zich niet zomaar gewonnen en zette aan. Rik moest in de slotfase nog met enkele fraaie “showduiken” redding bieden, maar de zege kwam niet meer in gevaar. Een prima begin van 2020 en een uitstekende teamprestatie. Iedereen heeft er keihard voor geknokt en bij vlagen werd er zeer behoorlijk gespeeld!

24,5,0,50,0
25,600,60,1,2000,5000,50,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Autorijschool Den Dekker
Agua DS
ByJolien
Bison
De Delta
BB vd Linde
Oranjeboom
Cafe Nationaal
Camping de Haas
Camping Veerse Meer
Capello
Caps Nobel
Carwash Hzand
Corstanje
Bruine hypotheken
Goederenloods
De Jong Sails
De Jonge techniek
Verfbron
Zeuwse Alliantie
Zeeuwse Verzekeringen
Debako
DJL
EB Cleaning
Eric Konings
Schuit
Zuidweg/Mosselcompany
OuwePastorie
HB17 werkt
Hoekman
Hollestelle
Binnekamp
Zuidweg-Zwart
ISM Makelaars
Jansen Hoortoestellen
JC Verhulst
KOZ
Krijger Koerier
Lacor
LambWeston
Matare
MHCS
Michelle Haarmode
Midgetgolf
Muralt
Nautical
Noordhoek
Omnium
Paree
Petra
Rabo
Remijn Trading
Meerkoet
Meliefste
Reysport
RHB
Simonse
Spongeblasting
Technomarine
Traas Terrazzo
Timmermans
V W afbouw
van Beek
Dixhoorn
Kouteren
Verstrate Schilder
Kraakman BV
VHC Kreko
Visfileerderij Bogert
Vliegwerk Holland
Voici
Wielemaker
WS Verzekeringen
ZAO
Zeelands Roem
Zichtbaar
KeesvdEndtClassic
Autoservice Jos Krijger
Bald Shipping Solutions BV
Autobedrijf Sinke VOF
Bever Innovations
24,5,0,50,0
25,600,60,1,3000,5000,40,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Lukasse dakbedekking
MCD de Koster
Spar de Veerhoeve
LuxImprove
Den baas en zijn madam
Modoc werkt
LI Sports