Wolfaartsdijk 1 - Goes 1 29 september.

Na de nederlaag van vorige week tegen Spui 1, stond afgelopen zaterdag de eerste thuiswedstrijd voor de deur tegen Goes 1.

Opstelling: Mathijs, Robin, Tim, Stefan, Julian, Daniël (Diedrik 75’), Sam, Tijmen, Jelmer (Tristan 30’), Mitchel (Richard 65’) en Timo

Tijdens de bespreking werd gezegd dat Goes goede voetballers heeft alleen dat we daar niet van onder de indruk moesten zijn en gewoon ons eigen spel moesten gaan spelen. De aftrap werd verzorgd door de ‘Pupil van de week’ Liam Houtekamer die dan ook de bal achter de doelman van Goes schoot. In begin van de wedstrijd was het even afwachten en daarna pakte Wolfaartsdijk het heft in handen en dit zorgde voor een aantal goede kansen. Zo stuitte Jelmer oog in oog met de keeper op de paal. Wolfaartsdijk hield de druk op Goes alleen kwam Goes er af en toe gevaarlijk uit met hun snelle aanvallers. Halverwege de eerste helft kreeg Wolfaartsdijk een goeie kans uit een vrije trap op de rand van de zestien alleen deze werd goed gekeerd door de doelman van Goes en kort daarna volgde er nog een grote kans voor Wolfaartsdijk. Timo was doorgebroken en werd zwaar gehinderd toch kwam hij tot een schot alleen deze werd goed gekeerd door de doelman van Goes. In de rust zei Arjan dat we goed bezig waren en door moesten blijven gaan en niet met ons hoofd bij de gemiste kansen moesten blijven zitten. Goes wisselde in de rust. Hierdoor kwamen wij steeds meer onder druk te staan. Dit resulteerde in 0-1 voor Goes. We stonden niet goed op te letten bij een ingooi voor Goes hierdoor volgde er een voorzet en die werd hard tegen te touwen geschoten. Dit was een grote tik voor ons en het spel werd steeds slechter en slechter. We kwamen steeds minder aan het voetballen en Goes profiteerde. Een goede aanval van Goes, waarbij twee man voor Mathijs kwamen en Mathijs werd even het bosch in gestuurd en het was 0-2. Dit was de nekslag voor Wolfaartsdijk en we begonnen ook veel onnodige fouten te maken. Door onnodig balverlies in het centrum van de verdediging was de spits van Goes er door en blijf hij koelbloedig voor de goal en schoot de 0-3 binnen. In de laatste minuten van de wedstrijd werd het ook nog 0-4 door een goede actie van een van de aanvallers van Goes en die schoot de bal hard binnen. We hebben een lesje in effectiviteit gekregen en moeten hier weer lering uit trekken en voortborduren op de goede eerste helft.

Volgende week wacht ons een zware uitwedstrijd naar het gedegradeerde Wemeldinge. Hierbij geef ik de pen door aan Sam de Kam.

Mathijs