Wolfaartsdijk 1 - Cadzand 1 25-3-2017

Zaterdag 25 Maart 2017, thuiswedstrijd tegen Cadzand 1. Uit werd er met 1-3 gewonnen.

De volgende 11 namen begonnen in het basiselftal aan de wedstrijd:Rik, Robin, Leon, Sander, Richard. Dirkjan, Tim, Tijmen, Tom. Jelle en Ricardo. Sam, Daniel en Ramon, die 's morgens al een wedstrijd gespeeld hadden met de JO19 schoven aan op de bank.

Vorige week heeft Kwadendamme 1 ons laten zien dat we het nog steeds erg moeilijk kunnen hebben tegen een ploeg die onder ons geklasseerd staat. Als we zelf moeten voetballen maken we vaak de verkeerde keuzes. Tegen de hekkensluiter wilden we dat erg graag voorkomen.

Om 14:30 floot de arbiter voor het start van de wedstrijd, op een zonnig sportpark in Wolphaartsdijk. Er was veel support aan de kant van de kantine. Helaas zagen die supporters een slap begin aan de wedstrijd. We konden geen vuist maken tegen de nummer laatst van de competitie. Na een kwartier matig voetbal kreeg Cadzand een corner. Richard kon de bal bij de eerste paal niet wegkoppen. De bal belandde achterin bij een ongedekte speler van Cadzand. Hij kon aannemen en op zijn gemakje de 0-1 onder Rik doorschuiven. Door een moment van nonchalant verdedigen keken we al vroeg tegen een 0-1 achterstand aan. Niet alleen de 0-1 achterstand was een flinke klap. Na 30 minuten voetbal viel Sander geblesseerd uit. Daniel, die al 90 minuten in de benen had moest dus nog flink aan de bak deze middag.

Tot grote onvrede van trainer Miquel konden we tot de rust alleen maar speldenprikjes uitdelen. De verkeerde mensen werden ingespeeld en vanuit de verdediging konden alleen lange ballen worden gespeeld. Jelle heeft een goede conditite, maar kon dit ook niet belopen. Tom & Tijmen probeerde iedereen op zijn plek te zetten en het team aan te sturen. Na 45 minuten konden we ons spel gaan overdenken onder het genot van een bakje thee.

U kunt zich wel voorstellen dat het in de rust erg stil was. Iedereen wist dat dit zwaar onder het niveau van ons was. Het enige positieve was dat we hier nog 45 minuten iets aan konden doen.

In de tweede helft gebeurde er helaas niet erg veel spectaculairs wat ons nog kon redden. Ramon en Sam kwamen in het veld. Leon kon de wedstrijd niet volbrengen en Tim schoof een plekje naar achter op de laatste man positie. Sam kwam erin voor Ricardo en nam de rechtsmid positie in. Dirk schoof een plekje door en moest voor gevaar zorgen naast Jelle. Cadzand verdedigde de 0-1 voorsprong met man en macht en op de volgende kansen na hebben we niks meer kunnen forceren:

1. Bij een hoekschop kopte Tom de bal goed door naar Jelle die de bal hard op de lat schoot.
  2. In een mooie aanval kon Sam de keeper niet passeren, hij schoot een meter naast.
  3. Een vrije trap vanaf de middenlijn werd door Tim met de wind mee op het goal gevuurd. De zelfverzekerde keeper liet hem rakelings naast het goal lopen.

Na 90 minuten werden we uit ons lijden verlost. We kunnen concluderen dat dit de slechtste wedstrijd van het seizoen tot dusver is. Volgende week moeten we uit naar SC Stavenisse. dan kunnen we laten zien dat we tegen een 'betere' ploeg wel goed kunnen voetballen. We hebben dit al tegen Apollo, Wemeldinge en WIK laten zien. Er moet in iedergeval uit een ander vaatje worden getapt qua inzet, strijd en overtuiging.

Bedankt voor de support afgelopen zaterdag. Groet, Richard Driedijk.