Wedstrijdverslag Wolfaartsdijk 1- Duiveland 1 (beker)

Vandaag stond de 1e officiële thuiswedstrijd van het seizoen op het programma tegen Duiveland voor de beker. Waar Jo19-1 dezelfde dag al het goede voorbeeld gaf tegen de leeftijdsgenoten van Duiveland, was het nu aan het eerste elftal de taak om deze lijn door te trekken.

Vorige week werd de bekerwedstrijd tegen de Bevelanders knap gewonnen en ook de oefenwedstrijd op dinsdag avond werd nipt gewonnen van Luctor/Heinkenszand 2. Vandaag beloofd een pittige pot te worden tegen een elftal wat vorig jaar overtuigend kampioen werd en dus promoveerde naar de 3e klasse. Waar het vorige week bijna te warm was om te voetballen, was het vandaag een dag met afwisseling van droge momenten met enorme regenbuien. Het was dan ook top dat er toch redelijk wat mensen kwamen kijken!

Trainer Arjan selecteerde de volgende namen: Rik, Stefan, Robin, Julian, Richard, Kees, Sam, Tristan, Kevin, Timo, Jelmer, Tijmen, Thijs en Daniel. Kees, Richard en Timo begonnen op de bank.
Wolfaartsdijk start niet goed en heeft moeite met het snelle verzorgde combinatie voetbal van de mannen van Schouwen. Met een kleine aanpassing van de tactiek staan we wat georganiseerder en doen we beter mee. Nadat Duiveland al een paar keer gevaarlijk is geweest komt ook Wolfaartsdijk er een paar keer goed uit via de lange bal op onze snelle voorhoede. Toch was het Duiveland dat op voorsprong kwam. Na slordig balverlies waarbij Wolfaartsdijk ver naar voren stond counterde Duiveland vakkundig en lieten ze de verdediging kansloos 0-1. Niet veel later viel ook de 0-2 na het niet goed wegwerken van een lange bal waardoor de bal precies tussen de verdediging en keeper Rik viel. De aanvaller van Duiveland was er als de kippen bij om de bal met een stiftje in de goal te werken. Dit was dan ook de rust stand.
Wolfaartsdijk begon de 2e helft met Timo in de ploeg, Thijs maakte hiervoor ruimte. Er werd alles aan gedaan om een aansluitingstreffer te maken en dit lukte dan ook al vrij snel. Nadat de goed invallende Timo al een paar keer gevaarlijk was geweest is hij het ook die de 1-2 binnen schiet na fel doorzetten op een goede pass. Hierdoor geloofde Wolfaartsdijk dat er nog wat mogelijk was en bleef het spelbeeld wat op en neer gaan. Halverwege de 2e helft maakte Daniel plaats voor verse kracht Richard en niet veel later verliet Jelmer het veld voor aanwinst Kees. Een goede aanval zorgde nog bijna voor de 2-2. Na een goede combinatie opgezet door Kees mocht hij ook de puntjes op de i zetten, dit lukte net niet. Ook Tijmen kreeg nog een grote kans maar dit resulteerde niet in de gelijkmaker. Het was helaas Duiveland dat aan het langste eind trok en de 1-3 vlak voor tijd binnenschoot na een perfecte voorzet. Voor de spits was dit dan ook een koud kunstje. Dit was de eindstand.
Al bij al denk ik dat we tevreden mogen zijn met de inzet en weerstand die we geboden hebben tegen een zeer goed Duiveland. Een goede les die we mee kunnen nemen naar de volgende wedstrijd thuis tegen Wik’57. De pen geef ik door aan Robin de Koster.

Kevin