Wdijk 1 - SPS 1

Zaterdag 10 maart; de wedstrijd tegen SPS staat op het programma.
De ploeg uit Poortvliet miste vorig jaar op een haar na het kampioenschap maar is dit jaar iets minder op dreef.
Niettemin een prima ploeg, waar we in de uitwedstrijd op dubieuze manier van verloren. De vlagger van de thuisploeg nam toen een zwaar betwiste rol op zich.
Maar goed, vandaag nieuwe ronde, nieuwe kansen op een loodzwaar veld.

De wedstrijdbal werd gesponsord door het CDA Goes, die benadrukten veel voor sportend Goes te willen betekenen. Na een speech van kandidaat Ad de Wit konden we beginnen.

Wolfaartsdijk opende uitstekend, dicteerde het spel en kon SPS snel vast zetten op hun eigen helft.
Grote kansen kwamen er nog niet direct, maar het spel was zeer bemoedigend.
Na ongeveer 25 minuten spelen was er een te korte terugspeelbal van een SPS verdediger waar Dirk-Jan goed op reageerde en de bal snel onderschepte.
De uitstormende doelman kon onze bebrilde rechtshalf enkel nog maar stuiten met een voetveeg, waardoor de scheidsrechter niks anders kon dan een penalty geven.
Kapiteintje Tijmen bleef uiterst koel vanaf 11 meter en schoot Wolfaartsdijk verdiend op voorsprong.
SPS zette hierna wel wat meer aan, maar Wolfaartsdijk bleef redelijk simpel overeind. 1-0 de ruststand.

Voor Tom werd het zware veld allemaal te veel, en hij werd vervangen door Nadal.
De tweede helft was het vooral spannend en niet heel erg goed van beide kanten. Twee goed georganiseerde ploegen, die vrij weinig weggaven.
Daniel redde Wolfaartsdijk nog een keer door een bal van de lijn te halen, en aan de overkant wist de keeper een harde vrije trap van Tim uit de goal te ranselen.
Na een uur spelen dan toch de gelijkmaker, een vrije trap werd op het hoofd van de aanvoerder gelegd die van dichtbij hard binnen kopte.
Hierna een keiharde overtreding van een SPS verdediger, gevolgd door een net zo harde overtreding van Daniel op nagenoeg dezelfde plek. Beiden een terechte gele kaart, dus ook hier stond het gelijk. Thijs verving de moegestreden Timo, en liet gelijk zijn klasse zien met een paar mooie voetbewegingen aan de zijlijn.
Kort voor tijd leek de thuisploeg dan toch nog met de buit ervandoor te gaan, Sam de Kam was oplettend bij de tweede paal en tikte een voorzet knap binnen.
De feestvreugde was echter van korte duur, want vanaf de aftrap scoorde SPS gelijk tegen. Een voorzet van links werd knap in de kruising gekopt.
Julian viel kort voor tijd nog in voor Sam.
Hierna bleef het nog even spannend, maar werd de wedstrijd met 2-2 in een terecht gelijkspel afgesloten.

Volgende week spelen we uit bij Cadzand, een overwinning is nodig om de onderste plaatsen definitief achter ons te laten. Maar eenvoudig zal het niet worden, want de Zeeuws Vlamingen hebben ook een stugge ploeg.

Opstelling Wdijk: Mathijs Bosch; Ricardo van Beveren, Tom Kloet (50' Nadal de Jonge), Robin de Koster, Jelmer van der Baan; Daniel Lukasse, Tijmen van der Baan (c), Sam de Kam (85' Julian Deijnen); Dirk Jan Lukasse, Tim Sandee en Timo Westerweel (65' Thijs Inja)