Website banner

vv Wolfaartsdijk 1 - SV Hoedekenskerke/Kwadendamme 1

Na een teleurstellende seizoensopening tegen V.V. Kruiningen stond op zaterdag 28 september de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Tegenstander van die dag was het combinatieteam S.V. Hoedekenskerke - Kwadendamme.

Vorig seizoen zijn wij deze tegenstander ook tegen gekomen. De thuiswedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, terwijl de uitwedstrijd op Kwadendamme nipt werd verloren. Uiteindelijk verspeelde Hoedekenskerke/Kwadendamme op een haar na het kampioenschap in de 4e klasse A. Ook dit seizoen is de verwachting dat Hoedekenskerke/Kwadendamme bovenin zal meedraaien in de 4e klasse B.

Voor Wolfaartsdijk de zware taak om de eerste punten van het nieuwe seizoen binnen te slepen. Ondergetekende keerde weer terug in de basisopstelling na een vakantie c.q. trainingskamp in het voetballand van Karim el Ahmadi. En vooruit, ook van Hakim Ziyech. Trainer Arjan Sandee stuurde de volgende elf namen het veld in: Rik, Daniël, Robin, Stefan, Julian, Sam, Kevin, Tijmen, Timo, Mitchel en Jelmer. De bank werd bemand door Richard, Damian en Esra. In de voorbespreking werd door de technische staf nog een keer nog een keer gewezen op de gevaarlijke spitsen van de tegenstander. In de wedstrijden van vorig seizoen had de verdediging van Wolfaartsdijk hier ook hun handen vol aan gehad.

Zoals gebruikelijk werd onderling aangegeven fel te starten en de tegenstander direct onder druk te zetten. Waar dit in voorgaande wedstrijden niet altijd goed uit de verf kwam, was dit zaterdag duidelijk anders. Dit resulteerde al in de eerste minuten tot het openingsdoelpunt van Sam, na goed voorbereidend werk van Mitchel.

De voorsprong was echter van korte duur. De spitsen van Hoedekenskerke/Kwadendamme vonden elkaar makkelijk en combineerden door de verdediging van Wolfaartsdijk heen. Ondanks dat Rik het schot van de spits van Hoedekenskerke/Kwadendamme nog half kon blokken, stond enkele minuten na de openingstreffer de gelijkmaker alweer op het scorebord.

Na deze heftige openingsfase kwam de wedstrijd in evenwicht, waarbij beide partijen, ondanks de harde wind, probeerden te blijven voetballen. Hoedekenskerke/Kwadendamme bleef echter wel de gevaarlijkste ploeg. Na een periode zonder grote kansen aan beide kanten, was daar opeens de mooiste aanval van de wedstrijd van Hoedekenskerke/Kwadendamme. Een voorzet vanaf de zijkant werd terug gekopt naar de rand van het zestienmetergebied waarna deze met veel gevoel in één keer buiten bereik van doelman Rik in het net werd geschoten: 1-2.

Door miscommunicatie achterin bij Wolfaartsdijk kreeg Hoedekenskerke/Kwadendamme net voor rust nog een mogelijkheid om de voorsprong te vergroten naar een marge van 2 doelpunten. Deze mogelijkheid werd echter niet goed uitgespeeld en uiteindelijk afgevlagd door de uitstekend vlaggende Piet. De kleedkamers werden dus opgezocht met een 1-2 op het scorebord.

In de rust werd aangegeven dat er nog niets verloren was en dat er nog voldoende mogelijkheden lagen om de score om te draaien. Met deze instelling werd dan ook het veld weer betreden voor de 2e helft.

Net zoals in de 1e helft kwam Wolfaartsdijk goed uit de startblokken. De tegenstander werd opgejaagd, en ondanks de wind, was het veldspel aardig te noemen en werd er als team hard gewerkt. Na wat kleine speldenprikjes werd een volgende vlotte aanval opgezet waarbij Daniël diep werd gestuurd aan de rechterzijde van het veld. Na een puike voorzet werd de bal knap binnengekopt door aanvoerder Tijmen: 2-2!

Het geloof was hierdoor weer helemaal terug bij de thuisploeg. Ondanks dat het oppassen bleef voor de aanvallers van Hoedekenskerke, was Wolfaartsdijk in de tweede helft de betere en de gevaarlijkere ploeg. Beide ploegen bleven echter voor de winst gaan. Na een diepe bal vanuit achteruit van Hoedekenskerke/Kwadendamme kwam hun spits in een 1 op 1 duel met Robin terecht en vloog de bal via een zeer ongelukkige carambole in het doel van Wolfaartsdijk. Wederom keek Wolfaartsdijk tegen een achterstand aan.

Vanaf dat moment was het alles of niets voor Wolfaartsdijk. Achterin werd alles 1 op 1 gezet en Daniël schoof door naar het middenveld. Dit bleek een gouden greep. Na een (zelfbenoemde) Ronaldo-achtige solo op de achterlijn liet Daniël 2 tegenstanders zijn hielen zien. Zijn voorzet werd vervolgens door Tijmen binnen gewerkt met een niet nader te noemen lichaamsdeel. De 3-3 stond op het scorebord en beide ploegen zaten er door heen. Er werd zodoende niet meer gescoord en na het laatste fluitsignaal werden de punten gedeeld. Een terechte uitslag gezien het spelbeeld van de hele wedstrijd.

Volgende week is het tijd voor de eerste driepunten van dit seizoen. Tegenstander van komende week is Smerdiek. Aan onze eerste doelpuntenmaker van deze wedstrijd, Sam, de eer om het verloop van deze wedstrijd in een verslag te gieten.

Stefan

24,5,0,50,0
25,600,60,1,2000,5000,50,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Autorijschool Den Dekker
Agua DS
ByJolien
Bison
De Delta
BB vd Linde
Oranjeboom
Cafe Nationaal
Camping de Haas
Camping Veerse Meer
Capello
Caps Nobel
Carwash Hzand
Corstanje
Bruine hypotheken
Goederenloods
De Jong Sails
De Jonge techniek
Verfbron
Zeuwse Alliantie
Zeeuwse Verzekeringen
Debako
DJL
EB Cleaning
Eric Konings
Schuit
Zuidweg/Mosselcompany
OuwePastorie
HB17 werkt
Hoekman
Hollestelle
Binnekamp
Zuidweg-Zwart
ISM Makelaars
Jansen Hoortoestellen
JC Verhulst
KOZ
Krijger Koerier
Lacor
LambWeston
Matare
MHCS
Michelle Haarmode
Midgetgolf
Muralt
Nautical
Noordhoek
Omnium
Paree
Petra
Rabo
Remijn Trading
Meerkoet
Meliefste
Reysport
RHB
Simonse
Spongeblasting
Technomarine
Traas Terrazzo
Timmermans
V W afbouw
van Beek
Dixhoorn
Kouteren
Verstrate Schilder
Kraakman BV
VHC Kreko
Visfileerderij Bogert
Vliegwerk Holland
Voici
Wielemaker
WS Verzekeringen
ZAO
Zeelands Roem
Zichtbaar
KeesvdEndtClassic
Autoservice Jos Krijger
Bald Shipping Solutions BV
Autobedrijf Sinke VOF
Bever Innovations
24,5,0,50,0
25,600,60,1,3000,5000,40,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Lukasse dakbedekking
MCD de Koster
Spar de Veerhoeve
LuxImprove
Den baas en zijn madam
Modoc werkt
LI Sports