V.v. Wolfaartsdijk 1 - SV Smerdiek 1 08-04-2017

Na 3 verloren wedstrijden komt Smerdiek op bezoek...

In de uitwedstrijd tegen Smerdiek hebben we in extremis een puntje gestolen. Na lang 2-0 achter te staan zorgde Jelle en Geert voor het puntje. Vandaag reisde Smerdiek naar het mooie Wolphaartsdijk af om dit recht te zetten. Waar Smerdiek vol voor de winst zou gaan, was voor ons elk positief resultaat al welkom.

De volgende 14 spelers werden door hoofdtrainer Miquel opgetrommeld: Rik Katsman, Richard Driedijk, Leon Tavenier, Johan Lukasse (heeft de smaak te pakken) Jelle Wesseling (Chinese broer van Wisselink) Tim Sandee, Tijmen van der Baan, Tom Kloet, Geert Eggebeen en DJ Lukasse. Op de bank namen Sam de Kam, Ramon van de Vrie en Timo Westerweel plaats. Voor Timo was dit de eerste keer dat hij bij de eerste selectie aansloot. om 13:15 waren wij welkom in de bestuurskamer. de JO19 hadden daarvoor met 0-2 verloren van SKNWK, dus de wissels konden nog even uitrusten. Het strijdplan tegen Smerdiek was duidelijk, het eerste tegendoelpunt zo lang mogelijk uitstellen en op conditie kijken wat er nog te halen valt in het tweede bedrijf.

Om 14:30 floot de arbiter voor de start van de wedstrijd. Vanaf de eerste minuut was Smerdiek in de aanval. We konden vele aanvallen goed afslaan. Door de verdediging compact te houden kon Smerdiek in het 16-meter gebied niks verzetten. Tim had een zware eerste helft tegen een fel spelende middenvelder. Robin zat continu de spits goed op de huid. Richard en Johan moesten als backs een aantal keer stevig optreden. Dit resulteerde gelukkig niet in kaarten deze middag. De scheidsrechter heeft geen kaarten uitgedeeld maar toch prima leiding gegeven. Bij het uitverdedigen kregen wij in de counter een aantal kleine kansjes. Geert en DJ hebben zich helemaal uit de naad gewerkt voorin in dienst van het team. Jelle moest af en toe op de rechtshalf worden bijgestuurd om ook zijn verdedigende taak goed te kunnen uitvoeren. Misschien spelen er al wat trouwzenuwen bij Jelle ?. Het uitverdedigen ging o.l.v. Leon vaak goed, maar net Leon zelf maakte een kleine fout met grote gevolgen, Door een mispeer kwam de bal op ongeveer 20 meter van Rik in de voeten van een Smerdiek aanvaller, die bedacht zich geen moment en schoot hem richting de kruising achter Rik. Het enige wat onze sluitpost nog kon doen was de bal uit het net vissen en hem richting de middenstip trappen. 0-1. De 0-1 viel rauw op ons dak, na 30 minuten hard werken kregen we hem op deze manier om onze oren. Tijmen en Tom namen het team bij de hand met een aantal goede aanvallende actie. We moesten niet bij de pakken neer gaan zitten maar de koppen omhoog zetten en richting de 1-1 gaan werken. Op het moment dat wij konden gaan voetballen werd er voor rust gefloten.

Onder het genot van een bakje thee, water, energy drank of ander wondermiddel konden we tot rust komen. De eerste helft werd besproken. Miquel was lichtjes tevreden met het werk wat we verzet hadden maar niet met de stand. Hij drukte ons op het hart dat we zeker nog kansen gingen krijgen om het Smerdiek lastig te maken.

Toen wij aan de tweede helft begonnen waren de VR1 klaar met hun wedstrijd. Dit zorgde voor veel publiek langs de zijlijn die, onder het genot van een pilsje van ons konden gaan genieten. Smerdiek begon erg arrogant aan de tweede helft. Ze dachten makkelijk van ons te gaan winnen met hun 0-1 voorsprong. De middenvelder die het Tim in de eerste helft moeilijk maakte werd een tikkeltje overmoedig toen hij zijn team aanstuurde op '2 keer raken'. Ik denk dat hij de gehele tweede helft de bal misschien zelf twee keer goed heeft geraakt. Tim had hem prima in zijn broekzak in het tweede bedrijf. Toch kreeg Smerdiek in het begin van de tweede helft weer de betere kansen. Uit hoekschoppen en voorzetten waren ze erg gevaarlijk. Rik heeft 2 grote kansen prima gered. Ook verdedigend werk van de gehele achterste linie deed erger voorkomen. In de loop van de tweede helft mochten de wissels hun opwachting maken. Respectievelijk Ramon, Sam en Timo maakten hun opwachting. Geert, DJ en Tom maakten plaats voor deze talenten. Met deze inbreng kregen wij ook grotere kansen. Ramon kwam 1 op 1 maar schoot iets te gehaast, ook Sam en Timo hadden een kans om de score gelijk te krijgen. Vanaf de 70e minuut ging het spel geheel gelijk. In de 80e minuut kregen we een hoekschop. Richard vroeg netjes aan Leon of hij uit de verdediging mee mocht naar voor. Nadat Jelle de eerste hoekschop verprutste liet hij het gelukkig aan Tijmen over. Tijmen gaf een perfecte hoekschop en Richard kon hem, op zijn verjaardag, snoeihard tegen de touwen koppen. 1-1, het doelpunt werd uitgebreid gevierd bij de duck-out van Wolfaartsdijk. Ik heb een aantal spelers van ons elftal nog nooit zo hard zien sprinten. De laatste tien minuten werden op 'Cruffiaanse manier' uitgespeeld. Niet dat het spel zo goed was, maar als zij de bal niet hebben, kunnen hun niet scoren. Als de bal op de pruumendiek ligt, kan niemand scoren. Zo eindigde de wedstrijd in een terecht gelijkspel.

Volgende week moeten wij een wedstrijd inhalen tegen een van de kampioenskandidaten, ZCS. We hebben er erg veel zin in om het ze zo moeilijk mogelijk te maken en ons zelf op 28 punten brengen. de JO19, het 2e en het 3e is vrij. We kunnen dus vast op genoeg support rekenen !

Groet,
Richard Driedijk.