Website banner

V.v. Wolfaartsdijk 1 - Colijnsplaatse Boys 1 19-1-2019

Na een tijd van radiostilte volgt hier weer een verslag van ons vlaggenschip.

Kapitein Arjan Sandee heeft in overleg met het bestuur aangekondigd om nog minimaal één seizoen bij de oranjehemden te blijven. Wij zijn hier als spelersgroep zeer blij mee en hopen nog vele pilsjes met hem als trainer te kunnen nuttigen. Na een korte winterstop mogen wij al weer de wei in. Gelijk een wedstrijd waar je voor kunt gaan zitten. Met de ingang van de winterstop staat Wolfaartsdijk 1 op een nette 8e plaats. Wisselvallige resultaten hebben er voor gezorgd dat we niet in het linkerrijtje staan. Dit linkerrijtje is wel inzicht en ook in de tweede periode staat Wolfaartsdijk 1 op een keurige derde plaats. Helaas werd er in de inhaalwedstrijd tegen Domburg niet gewonnen. Zoals de titel al verraad stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen Colijnsplaatse Boys op het programma. 'Colijn' staat verdienstelijk 3e. Volgens hun trainer is dit niet met goed voetbal, maar met effectief voetbal teweeggebracht.

Trainer Sandee stuurt de volgende basis het veld in: Mathijs, Julian, Stefan, Robin, Daniel, Tim, Sam, Tristan, Timo, Jelmer en Tijmen. Verassingen zijn er niet. Mitchel 'Mo Calah' is twee wedstrijden geschorst voor een klein tikje tegen Domburg. Richard, Roel, Diedrik en Rik (reservekeeper) nemen plaats in de koude dug-out van Wolfaartsdijk. Arjan is een behoorlijke periode trainer geweest van Colijn. Dit zorgde voor de nodige voorkennis die in de voorbereiding is gedeeld. De wedstrijd staat onder leiding van Boodts. Een Belgische scheidsrechter die zijn ritje naar sportpark Wolfaartsdijk niet snel zal vergeten....

Klokslag 14:30 startte de wedstrijd. Het strijdplan van Wolfaartsdijk was duidelijk zichtbaar. De goede spelers van Colijn dekking bieden en de mindere goden aan de bal laten. Dit resulteerde in de eerste 30 minuten nog niet in enorme kansen. De wedstrijd ging gelijk op en hier en daar werden speldenprikjes uitgedeeld. Mathijs was in de eerste helft één keer belangrijk op een uitval van Colijn. Een vlammend schot van een middenvelder werd met een keurige reflex tegen de lat getikt. Rond de 35e minuut een goede aanval van Wolfaartsdijk. Via een voorzet richting Tim (Die een flinke poeier in zijn rug kreeg) kwam de bal bij Timo terecht. Timo wil de bal in de lange hoek plaatsen maar de keeper redt netjes. Helaas voor hem kwam deze redding bij de alerte Tijmen in zijn voeten. Voor hem was het een koud kunstje om de bal binnen te tikken. 1-0. Verder opvallend in de eerste helft is het vele gezeik van Colijn richting de scheidsrechter. De scheidsrechter floot in feite een prima wedstrijd, hij kon het allen door de taalbarriere moeilijk verwoorden. Gelukkig trokken de spelers van Wolfaartsdijk zich hier weinig van aan. Het jongste team op het veld gedroeg zich het verstandigst. 

In de rust werden de spelers door el capitano Tijmen en vedette Stefan tot rust gemaand. Een 1-0 voorsprong was, ondanks wat uitvallen van Colijn een prima ruststand. Het advies was dus ook duidelijk: Laat jezelf niet meeslepen in het gezanik van Colijn en blijf als een team bij elkaar. 

De tweede helft begon uiterst positief, het publiek was net terug van een kopje thee toen Timo de 2-0 binnentikte. Na twee minuten in de tweede helft scoorde hij het tweede doelpunt. Een echte spitsengoal. Met meer geluk dan wijsheid tikt hij hem met zijn bovenbeen in de verre hoek. De lelijkheid van dit doelpunt doet niet af aan de vreugde over dit doelpunt. Roel was op de bank zelfs zo blij dat hij vergat dat de dug-out maar één meter hoog is.. 2-0. Wolfaartsdijk moest na dit doelpunt wel een periode van tien minuten op zijn tellen passen. Een geweldige redding van Mathijs zorgde ervoor dat het ook 2-0 bleef. De Wolfaartsdijkse verdediging stond een moment te slapen en de spits van Colijn kwam 1 op 1 met Mathijs te staan. Doordat Mathijs gestrekt naar de hoek ging konden zijn vingertoppen de 2-1 voorkomen. In de razendsnelle omschakeling ontstond een flitsende aanval. Door de bal in een keer door te spelen kwam hij via Tijmen en Tristan bij Timo terecht. Met een prachtig geplaatst schot in de verre hoek tekende hij voor de derde van de middag.

Na deze 3-0 was het verzet van Colijn sowieso gebroken. Bij een aantal spelers van Colijn sloegen hierdoor de stoppen door. Er kwam steeds meer commentaar richting de arbiter. Of dit terecht is laat ik in het midden, misplaatst was het wel. Scheldwoorden en verwensingen van een laag woordenschat niveau vlogen over het veld. Bij een vrije trap die Colijn mee kreeg gaf de speler die al een gele kaart had een negatieve opmerking. Dit betekende de tweede gele kaart dus rood. Zijn broer was het hier schijnbaar niet mee eens en maakte ook een opmerking wat resulteerde in direct rood. Tot over maat van ramp kwam ook de vader het veld in. Als een soort rijdende rechter probeerde hij de scheidsrechter op andere gedachten te zetten. Helaas was dit zijn uitspraak en daar moet u het mee doen. 

11 tegen 9. U zult vast denken dat het Wolfaartsdijk in deze periode gemakkelijk af ging. Helaas, Wolfaartsdijk wist moeilijk om te gaan met deze extra ruimte en gaf nog meer kansen weg aan Colijn. Dat hier gelukkig geen gebruik van maakte.Colijn speelde zeker niet onaardig, maar de laatste pass kwam vaak niet aan. Bij Wolfaartsdijk wel. Roel en Diedrik waren ingevallen voor een moegestreden Jelmer en Julian. Zij speelden een prima wedstrijd. Vooral Julian was ouderwets scherp op zijn linkerkantje. Na een uitgespeelde aanval kon Sam nog gemakkelijk de 4-0 intikken. Dit was voor Sam een verdient doelpunt na een goede pot. Nadat Richard er in kwam voor Sam (publiekswissel en half geblesseerd) schoof Daniel door naar Sam zijn positie. Colijn heeft de wedstrijd niet afgemaakt met 9, maar met 8 man. Een schandalig overtreding op de achillespezen van Timo resulteerde in de derde rode kaart. Zoals een teamgenoot van Colijn treffend verwoordde: 'Stommen donder zo doe je je eigen team tekort'. 

Man of the match Timo kon door een later toegekende penalty zijn derde van de middag binnen schieten. 5-0 tegen Colijn, dat had vooraf niemand durven denken. We stijgen naar de 7e plaats en staan nu eerste in de tweede periode. Dit werd 's avonds in de Ereburger gevierd met ranja en campari (lekker hé Roel). Aanstaande zaterdag spelen we, als koning winter het toelaat weer een thuiswedstrijd. Tegen Nieuwland om 14:30. We hebben nog wat recht te zetten tegen Nieuwland na een zwakke vertoning in de uitwedstrijd.

Wij hopen op uw aanwezigheid!

Verslaggever eerste elftal 

24,5,0,50,0
25,600,60,1,2000,5000,50,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Autorijschool Den Dekker
Agua DS
ByJolien
Bison
De Delta
BB vd Linde
Oranjeboom
Cafe Nationaal
Camping de Haas
Camping Veerse Meer
Capello
Caps Nobel
Carwash Hzand
Corstanje
Bruine hypotheken
Goederenloods
De Jong Sails
De Jonge techniek
Verfbron
Zeuwse Alliantie
Zeeuwse Verzekeringen
Debako
DJL
EB Cleaning
Eric Konings
Schuit
Zuidweg/Mosselcompany
OuwePastorie
HB17 werkt
Hoekman
Hollestelle
Binnekamp
Zuidweg-Zwart
ISM Makelaars
Jansen Hoortoestellen
JC Verhulst
KOZ
Krijger Koerier
Lacor
LambWeston
Matare
MHCS
Michelle Haarmode
Midgetgolf
Muralt
Nautical
Noordhoek
Omnium
Paree
Petra
Rabo
Remijn Trading
Meerkoet
Meliefste
Reysport
RHB
Simonse
Spongeblasting
Technomarine
Traas Terrazzo
Timmermans
V W afbouw
van Beek
Dixhoorn
Kouteren
Verstrate Schilder
Kraakman BV
VHC Kreko
Visfileerderij Bogert
Vliegwerk Holland
Voici
Wielemaker
WS Verzekeringen
ZAO
Zeelands Roem
Zichtbaar
KeesvdEndtClassic
Autoservice Jos Krijger
Bald Shipping Solutions BV
Autobedrijf Sinke VOF
Bever Innovations
24,5,0,50,0
25,600,60,1,3000,5000,40,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Lukasse dakbedekking
MCD de Koster
Spar de Veerhoeve
LuxImprove
Den baas en zijn madam
Modoc werkt
LI Sports