Stavenisse 1 – Wolfaartsdijk 1

Zaterdag 7 December, stond de laatste wedstrijd voor de winterstop op het programma. Nog altijd wachtte Wolfaartsdijk 1 op de 1e ‘3 punter’. Iedereen was gebrand om daar nog voor de winterstop voor te zorgen. Door de vele afwezigen was het voor de technische staf opnieuw puzzelen.

Acht spelers van het 1e, werden aangevuld met Tom Kloet en Erik de Kok van het 2e, en Jasper Flipse, Enzo Scholten, Jarnick Kole en Florus Koeman. Alle vier van de JO19. Zo konden we met 14 man voor de laatste keer vertrekken richting het eiland Tholen. Door info van Mark Tak over Stavenisse werd er gekozen om met een 5-3-2 de rood/gele te bestrijden. Rik uiteraard op de goal met voor hem, Julian, Robin, Tom, Florus en Jelmer. Het middenveld werd bezet met Erik, Tijmen en Sam. En de aanvallers waren Timo en Mitchel. Na de warming-up werd er om 14:00 afgetrapt op het zware veld. Al vrij snel was duidelijk dat Wolfaartsdijk er kort op zat en dat de verdediging van Stavenisse veel moeite had met de snelle aanvallers. Het resulteerde in enorm veel kansen en het had na 20 minuten zomaar 0-6 kunnen (moeten) staan… het stond echter MAAR 0-2, door doelpunten van Timo en Mitchel. Aan de andere kant redde Rik na een klein half uur katachtig een inzet van dichtbij. De thee werd opgezocht met een 0-2 ruststand. In de rust werd duidelijk dat we gewoon zo door moesten gaan, omdat er veel gecreëerd werd, alleen moest het voor de goal scherper. Nog 45 minuten alles geven en we zouden eindelijk 3 punten bij kunnen schrijven. 10 minuten na de rust werd Mitchel naar de kant gehaald voor Jasper. We gingen door met het creëren van kansen alleen ze benutten bleef een probleem. Gelukkig had Timo zijn vizier nog een keer op scherp en krulde de bal op fraaie wijze in de bovenhoek, 0-3, wat een luxe. We moesten scherp blijven want alles wat tegen kan zitten, zit dit seizoen tegen. Met Jarnick voor Erik werd voor vers bloed op het middenveld gekozen. Maar de spanning kwam met nog een half uur te gaan wat terug doordat een vrije trap van Stavenisse op zeer mooie wijze voorbij Rik werd gekopt. Met nog 20 minuten te gaan moest Stavenisse verder met 10 man. Omdat de rechtsback binnen 5 minuten 2x geel pakte. Dit mocht niet meer fout gaan. Het werden helaas nog ruim 10 bloedstollende minuten nadat Rik, 10 minuten voor tijd, een vrij trap los liet en de spits van Stavenisse de bal in een leeg doel kon schieten. Je voelde dat iedereen dacht het zal toch niet.. Enzo maakte 5 minuten voor tijd nog zijn debuut in het 1e door Jelmer te vervangen. Stavenisse ging nog vol voor een punt, waardoor er enorm veel ruimte kwam voor ons om de wedstrijd als nog met een grote uitslag binnen te halen. Het is echt onbegrijpelijk dat dat niet gebeurt is met de kansen die nog kwamen. En wat kwamen we vlak voor tijd nog goed weg dat er uit een voorzet vanaf rechts de bal maar half werd ingekopt door Stavenisse. Na 5 minuten blessure tijd vond de scheidrechter het wel genoeg geweest en kwam met het verlossende fluitje. Eindelijk 3 punten.

07122019VVW Stav1

Mark Tak