Stavenisse 1 - Wolfaartsdijk 1

Stavenisse 1 – Wolfaartsdijk 1
Door drukte van onze vaste verslaggever Richard nu een verslag van Jelle.

Onze trainer had niet veel mogelijkheden qua selectie vandaag. Er waren vele geblesseerden of afwezigen. Het tweede was afgelast en door veel wisselingen konden we gelukkig rekenen op de hulp van Good Old Berteld, Hidde Wisselink, Tim Noordhoek en Johan Lukasse. Vooral verdedigend was het niet erg breed. Zo waren Sander en Leon geblesseerd. Dirk-Jan was met een ander soort wedstrijd bezig en de verder konden we ook niet terugvallen op de meeste vaste invallers. En alsof dat nog niet genoeg was viel ook Joran nog uit in de warming-up. Daarom moest Johan Lukasse, met nog zo goed als geen trainings- en wedstrijdminuten in de benen, beginnen als linksback.
Opstelling:
Goal: Rik Katsman
Verdediging: Johan Lukasse, Berteld van de Velde, Robin de Koster en Richard Driedijk.
Middenveld: Tom Kloet, Tim Sandee, Tijmen van der Baan en Jelle Wisselink.
Aanval: Geert Eggebeen en Ricardo van Beveren.
Eerste helft: Het duurde niet lang voordat Stavenisse scoorde, een kopbal in de hoek was Rik te machtig. Daar tegenover kwam een schot van Jelle langs de paal. Later was het weer Stavenisse die naar voren ging en prompt scoorden ze weer, al kregen ze nu wat hulp. Robin probeerde met zijn linkerbeen Tim in de spelen, maar de bal werd onderschept en daar werd uit gescoord. Daarna was Wolfersdiek weer aanzet, een combinatie over de rechterkant met Jelle en Ricardo kwam uit bij Tijmen, die slalomde door de verdediging en schoot op de paal. Het had dus zomaar al 2-2 kunnen staan. Wederom een fout van ons en de spits legde de bal keurig af op een doorgelopen middenvelder. En dan sta je na een half uur met 3-0 achter.

Rust: Teneergeslagen zat men toch in de kleedkamer hoe dit zo kon. We staan 3-0 achter en het was toch niet zo dat we helemaal geen kansen hebben gehad. Tom zei nog maar eens dat we er tegenaan moesten zodat we niet met 7-0 op ons donder krijgen.

Tweede helft: Er werd zeker beter gevoetbald. Tot heel veel kansen voor Stavenisse leidde dit niet meer. Wij kregen zeker wel nog een paar kansen die er helaas niet ingingen. Johan heeft zich zeer verdienstelijk verweerd op de linksback positie, hij werd na 70 minuten vervangen door een speler die zelfs nog geen training had gehad dit seizoen: Hidde. Tom mocht ook gaan uitrusten, daarvoor kwam Tim Noordhoek. Geert kopte nog een keer hard op de lat na een voorzet van Tim Noordhoek. Vuur zat zeker in het team, helaas wel iets te veel helaas. Ricardo en Richard kregen een gele kaart. Richard voor het wegtrappen van een bal, hij zei zelf al dat dit ongelofelijk stom was, en Ricardo voor een charge die misschien wel een ander kleurtje verdiende. Met de gele kaart van Ricardo is hij volgende week thuis tegen Smerdiek helaas wel geschorst.
Verdiend verloren, dat wel. Maar er werd tot de laatste minuten gevochten voor de bal. Het was stukken beter dan de eerdere wedstrijden en deze lijn gaan we proberen vol te houden.
Jelle Wisselink