SPS 1 - Wolfaartsdijk 1: hard gestreden, maar geen punten

Zaterdag 23 november om 14:30 werd er afgetrapt op de sportvereniging Poortvliet in Scherpenisse. Het Wolfaartsdijk van Arjan Sandee reisde samen met een aantal fanatieke supporters al vroeg af naar Scherpenisse. De formatie van Arjan Sandee keek na het 2-2 gelijkspel tegen Wemeldinge uit om ook deze wedstrijd punten te pakken. Eenmaal aangekomen begon de wind een beetje aan te zetten, maar dat mocht de zin in de wedstrijd niet baten.

Korte tijd was het onzeker of Mitchel in de basis kon starten. Maar na een lange warming-up, was het toch verstandiger om niet in de basis te starten, maar als invaller belangrijk te worden. Dus was onze trainer Arjan Sandee genoodzaakt om vlak voor de wedstrijd een wijziging in zijn opstelling door te voeren. Hierdoor kon Jasper Flipse zijn basisdebuut maken. De opstelling zag er verder als volgt uit:

Rick, Kees, Robin, Jelmer, Julian, Sam, Erik, Tijmen, Timo, Jasper (Albert), Esra (Mitchel).

We zagen het eerste kwartier een strijdbaar Wolfaartsdijk dat voor elke meter vocht. SPS dwong Wolfaartsdijk iets terug en wilde het liefst hun eigen spel spelen, maar Wolfaartsdijk bleef voor iedere bal knokken. Totdat Timo er aan de rechterkant gevaarlijk uit kwam. Hij passeerde eenvoudig zijn tegenstander en kon de bal panklaar voor de goal leggen. Vroeg in de eerste helft was het raak voor basis debutant Jasper Flipse. Na goed voorbereidend werk van Timo kon hij de bal er eenvoudig intikken. Een aantal minuten later kreeg SPS een kleine kans. Een afstandsschot die eenvoudig door onze doelman gepakt kon worden. Zo'n 10 minuten later hadden de mannen uit Wolfaartsdijk uit het niets de voorsprong verdubbeld. Timo kwam weer gevaarlijk over de rechterkant gestormd. Hij stuurde zijn directe tegenstander gemakkelijk het bos in en gaf een hoge voorzet in het zestienmetergebied. Tijmen kon er zijn hoofd tegenaan zetten en de bal krulde prachtig achter de keeper in het goal. Een schitterende en onverwachte voorsprong voor de oranjehemden. Helaas werd het vlak voor rust 1-2. Een tegenaanval van SPS zorgde voor het enige tegendoelpunt in de eerste helft.

Al bij al gingen we met een positief gevoel de rust in. Alwetend dat de tweede helft een zware opgave zou worden. De tweede helft stond in het teken van tegenhouden, verdedigen, tegenhouden. Dit ging lang goed. Totdat in de 60e minuut een speler van SPS weg kon draaien. Hij haalde vrij uit: 2-2. Het zal toch geen waar zijn? De mannen uit Wolfaartsdijk zijn hier toch niet voor niets naar toe gekomen. Aanvoerder Tijmen schreeuwde het elftal weer bij elkaar om onszelf te herpakken en er nog wat moois van te maken. Come on boys! En ja hoor...vlak daarna werd Esra weggestuurd na een mooie pass van Sam. Esra kwam oog in oog met de keeper, maar moest schieten uit een lastige hoek. Oef, net over het doel. Daarna was het weer vooral tegenhouden. Totdat er een knullige vrije trap werd weggegeven aan SPS. De jongens uit Scherpenisse namen de vrije trap snel. De verdediging van Wolfaartsdijk stond niet op scherp na de snel genomen vrije trap. Een aanvaller van SPS schoot op de paal en de bal belandde ongelukkig voor de voeten van een speler van SPS. Die gemakkelijk de 3-2 kon binnen schieten. Na de 3-2 kwam er nog een kansje voor Wolfaartsdijk: een voorzet uit een hoekschop bleef hangen voor de goal van SPS, maar werd uiteindelijk weggewerkt door de verdediging van SPS. In de hierop volgende uitbraak stonden veel oranjehemden op de helft van SPS. Dus de tegenpartij kon counteren. De spits van SPS kon vrij naar de goal toe lopen. Dus was Jelmer genoodzaakt om aan de noodrem te trekken. Dit deed Jelmer ook. Gevolg: gele kaart en een penalty tegen. De penalty werd koelbloedig binnengeschoten en bepaalde de eindstand op een ietwat geflatteerde stand van 4-2.

De manier waarop Wolfaartsdijk speelde, vergeleken met een aantal andere wedstrijden, heeft in ieder geval voor meer vertrouwen bij de spelers gezorgd. De spelers raken beter op elkaar ingespeeld en kregen het voor elkaar om compacter te spelen. Nu is het een kwestie van doorpakken en punten gaan pakken. Al met al hebben we veel vertrouwen in de volgende wedstrijd. De volgende wedstrijd staat gepland op 30 november om 14:30 tegen DwO'15. Deze wedstrijd zal gespeeld worden op het prachtige voetbalveld in Wolfaartsdijk. Deze wedstrijd zullen we wederom alles geven om de eerste driepunter van het seizoen te pakken.

Een sportieve groet,
Kees