Smerdiek 1 - Wolfaartsdijk 1

Deze week stond de uitwedstrijd tegen Smerdiek uit Sint-Maartensdijk op het programma. Onze doelstelling voor deze wedstrijd was om de eerste drie punten binnen te slepen na een 4-1 nederlaag tegen Kruiningen en een prima gelijkspel tegen Oedjes. Voor deze wedstrijd kregen we vanuit Smerdiek nog een aantal bemoedigende woorden. We hadden een kleurloze voorbereiding gedraaid door onder andere te ‘’verliezen’’ van Bevelanders en mochten tot de laagvliegers van de klasse worden gerekend. Dit stukje was voor ’t eerste een extra motivatie om die drie punten binnen te slepen.

Met een waslijst aan blessures reisden we af naar Sint-Maartensdijk. Tristan had nog last van zijn achillespees en Kevin had zijn enkel verzwikt wat leidde tot een blauwe/paarse en dikke enkel. De volgende 11 namen begonnen aan de aftrap: Rik; Julian, Robin, Stefan, Richard; Daniël, Sam, Tijmen; Jelmer, Mo (Mitchel), Timo. Arjen en Smerdiek-kenner Mark Tak hadden vooraf aangegeven waar de kansen lagen bij Smerdiek en gaven aan dat we fel en scherp moesten beginnen en dit dan ook gedurende wedstrijd moesten vasthouden. Dit gebeurde niet en daarom lag de bal al na een minuutje spelen in het net. Na deze goal had Smerdiek veel balbezit en kwamen zij ook een aantal flinke kansen. Deze belandden gelukkig netjes bij Rik in de handen of eindigde op het derde veld. Rond de tiende minuut maakte de verdediging van Smerdiek een flinke blunder. Mo Calah was alert, pikte de bal af en omspeelde de keeper om zo de bal in het lege doel te schuiven. Na deze goal kwamen wij iets beter in de wedstrijd. Smerdiek had nog wel veelvuldig de bal en wij hadden het lastig tegen de beweeglijke aanvallers en middenvelders. Zij scoorden dan ook na verloop van tijd de 2-1. Het spelbeeld bleef hetzelfde, echter kregen wij nog een levensgrote kans. Tijmen stond 1-op-1 met de keeper na een geweldige individuele actie. Hij omspeelde deze ook maar speelde de bal net iets te ver naar buitenkant waardoor hij niet meer tot een schot kon komen. Jelmer schoot vervolgens de teruggelegde bal via een verdediger over. We gingen uiteindelijk rustten met een 2-1 achterstand.

In de rust kregen we nog een aantal instructies om zo beter voor de dag te komen. De 2de helft verliep eigenlijk hetzelfde als de 1ste. Smerdiek had vaak de bal en kwam ook tot de grootste kansen. Wij hadden moeite om de bal in de ploeg te houden en kwamen dan ook weinig op de helft van Smerdiek. Zij legden dan ook de 3-1 in het goal na een toch wel mooie aanval. Na deze goal kwamen Damian, Kees en Thijs nog in de ploeg voor Richard, Robin en Mo. We waren nog op zoek naar een aansluitingstreffer om het nog spannend te maken. Er werd dan ook iets meer op de helft van Smerdiek gevoetbald. Timo kreeg het in de 80ste minuut nog op zijn heupen, omspeelde een aantal man en legde de bal vervolgens panklaar op de 16. Jelmer schoot deze bal heerlijk met zijn links in de verre kruising. De aansluitingstreffer was gemaakt maar verder dan dit kwamen we dan ook niet. De thuisploeg kreeg het nog benauwd en dit werd gekenmerkt door het bekende fenomeen; tijdrekken. Eindstand dus 3-2 en weer geen 3 punten. Smerdiek was de betere ploeg en wij waren niet bij machte om er meer uit te halen.

Volgende week ontvangen wij Apollo’69. Deze ploeg heeft tot nu toe 4 punten bij elkaar gevoetbald en staat op de zesde plaats. Deze wedstrijd willen wij natuurlijk gebruiken om de eerste drie punten van het seizoen te pakken. Het verslag van die wedstrijd zal worden geschreven door Mo Calah!

Sam