Nieuwland 1- Wolfaartsdijk 1

Wedstrijdverslag Nieuwland 1- Wolfaartsdijk 1
Geschreven door: Julian Deijnen

Afgelopen zaterdag stond Nieuwland 1- Wolfaartsdijk 1 op het programma. Voor Wolfaartsdijk is dit één van de vijf ‘’finales’’ die nog gespeeld gaan worden in strijd voor het kampioenschap. Voorafgaand aan de wedstrijd zat de focus, maar ook de spanning voor deze wedstrijd er goed in. In de eerste helft werd er goed van start gegaan en waren de kansen voor de ploeg uit Wolphaartsdijk. Na ongeveer 20 minuten prikte Timo Westerweel het eerste doelpunt binnen met de punt van zijn voet.

Kort daarna speelde Enzo Scholten de bal naar de spits, alleen de spits stond buitenspel. Enzo kwam met een slimme actie en rende zelf achter de bal aan. Hierdoor lanceerde hij eigenlijk zichzelf en kwam daarna met een goede voorzet op Winston die de bal met de buitenkant voet in de zijkant van het doel wist te plaatsen. Met een 2-0 ruststand was de voorsprong er wel, maar moest er geconcentreerd blijven voetballen. Trainer Carlos de Jonge benoemde dit in de rust met de woorden: ‘’Het zou zonde zijn als wij Nieuwland zelf de wedstrijd in zouden helpen.’’.

Na rust was het echter een onrustig begin van de tweede helft. Er werden ballen van achteruit in de voeten van de tegenstander geplaatst en er werden meer hoge, lange ballen gespeeld. De 3-0 was nodig en er was dan ook opluchting toen deze werd gescoord. Op een fraaie wijze, wist Enzo Scholten de bal met een volley in de rechterbovenhoek te schieten. Dit was voor Nieuwland de knock-out en vanaf de 3-0 had Wolfaartsdijk de touwtjes weer volledig in handen. Vervolgens werd op randje buitenspel de 4-0 door Winston gescoord.

Al met al was het goede wedstrijd, waarin Wolfaartsdijk heeft gedomineerd en de drie punten terecht heeft meegenomen. Daarnaast was het voor Wolfaartsdijk 1 een goede dag omdat andere concurrenten punten hebben laten liggen. Hierdoor is er uitgelopen op Spui en ingelopen op Vlissingen. Er zijn nog vier ‘’finales’’ te spelen, waarbij bij elke ‘’finale’’ gestreden gaat worden om de punten.

De invallers die er allemaal de tweede helft in kwamen waren: Mitchel Claessens, Jarnick Kole, Ruben Kloet, Berke Deckers en Julian Deijnen