Website banner

Kruiningen 1 - Wolfaartsdijk 1

Beste lezers,
Nadat wij met een positief gevoel konden terugkijken op de voorbereiding, stond afgelopen zaterdag 21 september de eerste competitiewedstrijd op het programma. Op veler verzoek (Robin, Richard en Jelmer) mag ik verslag uitbrengen van deze wedstrijd, dus bij dezen.

Wij troffen direct niet de minste tegenstander, namelijk de degradant uit de derde klasse van afgelopen seizoen; v.v. Kruiningen. Trainert Sandee had het volgende sterrenensemble opgetrommeld om de strijd aan te gaan op de Kruse Mat: Rik, Julian, Richard, Robin, Daniël, Sam, Kevin, Tristan, Tijmen (c), Mitchel en Jelmer. Kees, Timo en Thijs startten vanaf de bank.
Voor aanvang van de wedstrijd werd als eerbetoon aan de overleden Jaap de Blaeij een minuut stilte gehouden. Jaap is jarenlang verdienstelijk voetballer in het 1e elftal, bestuurslid en wedstrijdsecretaris van onze vereniging geweest. Namens de eerste selectie wensen wij familie en vrienden van Jaap veel sterkte toe.
De start van de wedstrijd was grillig van Wolfaartsdijkse kant. In balbezit was de passing slordig en er was teveel ontzag voor de Kruiningers. Duels werden verloren en de Kruiningse voorhoede kon meerdere malen in stelling worden gebracht. Gelukkig werd ondergetekende eenmaal gered door de paal en eenmaal ging de inzet van dichtbij rakelings voorlangs. Nadat deze storm na twintig minuten enigszins kon worden bedwongen, werd het rustiger voor het Wolfaartsdijkse doel, echter tot kansen voor ons leidde dat niet. Goed, verzorgd spel was bij de zelfbenoemd titelfavoriet evenmin ver te zoeken en op wat speldenprikjes van Kruiningen na, was er weinig sensatie meer in het eerste bedrijf. Wij konden de thee al ruiken en dachten met een stand van 0-0 de rust in te gaan, toen in de 44e minuut de centrale middenvelder van Kruiningen via de rechterzijde handig werd vrijgespeeld voor de goal en kon aantekenen voor de 1-0. Met deze flinke domper en terechte achterstand gingen wij de rust in.
Tijdens de thee werd terecht benadrukt dat er geen wonderploeg tegenover ons stond en dat er geen verlies geleden hoefde te worden. De thee was nauwelijks op of Kruiningen, dat fel startte na rust, zette Wolfaartsdijk al onder druk. Een rappe Kruiningse aanvaller kon uit vermeend buitenspelpositie niet meer worden ingehaald en schoot de bal hard tegen de touwen. Deze klap vlak na rust konden wij slecht verwerken en luidde een kwartier in waarin de tegenstander zonder al te veel moeite kon uitlopen, via een corner en een aanval over onze rechterflank, naar een ruime 4-0 voorsprong. Inmiddels waren Kees, Timo en Thijs in het veld gekomen voor Kevin, Mitchel en Tristan en vonden er ook aan Kruiningse zijde wat wisselingen plaats. De wedstrijd was lang en breed gespeeld, toen Thijs in kansrijke positie tegen de Kruse Mat werd gewerkt. De in het pimpelpaars paraderende arbiter zag zich hierdoor genoodzaakt voor Wolfaartsdijk te fluiten. De gebroeders Van der Baan namen samen plaats achter de bal, welke ideaal voor een rechtspoot lag, waarna Jelmer het schot voor zijn rekening nam. De vijfmans-muur toucheerde de snoeiharde vrije trap voldoende om de doelman kansloos te laten, waardoor de spreekwoordelijke eer was gered. Eindstand een teleurstellend 4-1 verlies.
Volgende week staat op Sportpark Wolfaartsdijk het affiche tegen het combinatie-elftal Hoedekenskerke/Kwadendamme gepland. Zij hebben afgelopen zaterdag een ogenschijnlijk knappe overwinning op Smerdiek (2-0) geboekt. Wolfaartsdijk is dus gewaarschuwd en zal fel en geconcentreerd aan de start moeten verschijnen om het team van Ube Huupse zonder punten terug naar de Zak te sturen. Prettige bijkomstigheid is dat Stefan Francke terugkeert van vakantie en naar alle waarschijnlijkheid zijn plek in het defensieve hart weer zal innemen. Om die reden vernemen wij volgende week graag een verslag van Stefan over zijn Marokkaanse avonturen en terugkeer op het heilige Wolfaartsdijkse gras.
Rik

24,5,0,50,0
25,600,60,1,2000,5000,50,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Autorijschool Den Dekker
Agua DS
ByJolien
Bison
De Delta
BB vd Linde
Oranjeboom
Cafe Nationaal
Camping de Haas
Camping Veerse Meer
Capello
Caps Nobel
Carwash Hzand
Corstanje
Bruine hypotheken
Goederenloods
De Jong Sails
De Jonge techniek
Verfbron
Zeuwse Alliantie
Zeeuwse Verzekeringen
Debako
DJL
EB Cleaning
Eric Konings
Schuit
Zuidweg/Mosselcompany
OuwePastorie
HB17 werkt
Hoekman
Hollestelle
Binnekamp
Zuidweg-Zwart
ISM Makelaars
Jansen Hoortoestellen
JC Verhulst
KOZ
Krijger Koerier
Lacor
LambWeston
Matare
MHCS
Michelle Haarmode
Midgetgolf
Muralt
Nautical
Noordhoek
Omnium
Paree
Petra
Rabo
Remijn Trading
Meerkoet
Meliefste
Reysport
RHB
Simonse
Spongeblasting
Technomarine
Traas Terrazzo
Timmermans
V W afbouw
van Beek
Dixhoorn
Kouteren
Verstrate Schilder
Kraakman BV
VHC Kreko
Visfileerderij Bogert
Vliegwerk Holland
Voici
Wielemaker
WS Verzekeringen
ZAO
Zeelands Roem
Zichtbaar
KeesvdEndtClassic
Autoservice Jos Krijger
Bald Shipping Solutions BV
Autobedrijf Sinke VOF
Bever Innovations
24,5,0,50,0
25,600,60,1,3000,5000,40,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Lukasse dakbedekking
MCD de Koster
Spar de Veerhoeve
LuxImprove
Den baas en zijn madam
Modoc werkt
LI Sports