Website banner

Hansweertse Boys 1 – v.v. Wolfaartsdijk 1

De opdracht lijkt simpel: Schrijf eens een stukje over de wedstrijd Hansweertse Boys 1 – v.v. Wolfaartsijk 1. Maar met een eindstand van 4-4 begrijpt u al dat dit niet heel gemakkelijk is. Er gebeurde namelijk nogal wat, en ik baal er nog steeds van dat het kwartje niet onze kant op is gevallen. Toch ga ik een poging doen om een logisch verhaal te schrijven, en u zo goed mogelijk te vertellen wat er precies is gebeurd op 8 februari 2020.

Op die dag leek de opdracht ook al simpel: Winnen van Hansweertse Boys. Dat die opdracht verre van simpel was blijkt niet alleen uit de uitslag in 2020. Ook voorgaande jaren wist Wolfaartsdijk niet te winnen in Hansweert, een ware Angstgegner van de mannen in het oranje en zwart. Vandaag zal ik de bijnaam Oranje Leeuwen overigens niet gebruiken, want de ploeg uit Wolphaartsdijk trad aan in het zwart tegen de (wel) oranje gekleurde thuisploeg.

Met 13 man sterk gingen we op pad. De ervaren strijders Erik en Tom werden weer opgetrommeld en mochten direct in de basis beginnen. Rik begon in de goal, achterin v.l.n.r was het Julian, Jelmer, Tom, Robin en Daniël. Op het middenveld startten Erik, Sam en Tijmen. Voorin moesten Timo en Mitchel voor de doelpunten gaan zorgen. Esra en Thijs (matchwinner van vorige week na een legendarische omhaal) namen op de bank plaats. Voor de oplettende lezer is dat een 5-3-2 opstelling. Zo traden we vorige week ook aan tegen Kruiningen, die wedstrijd werd gewonnen, dus logisch gevolg.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal was Wolfaartsdijk de betere ploeg. Er werd vrij goed gevoetbald, en dat leidde tot kansen. Er moet gezegd worden dat Hansweert ook niet erg sterk begon, maar de keeper hield er aardig wat uit bij ze. Daniël schoot al vroeg een bal op de lat, en een aantal kopballen en kansen van Jelmer, Tijmen, Mitchel en Erik belandden óf in zijn handen óf naast. Tot daar ineens een vrije bal op het middenveld was voor Erik, die Timo een sterke loopactie van buiten naar binnen zag maken. Hij gaf hem perfect de bal mee en Timo wist met één voetbeweging diezelfde bal in de verre hoek te plaatsen: 0-1! En dat was terecht, want Wolfaartsdijk was beter. Maar vanaf dat moment begon het iets minder te worden (of Hansweert werd wat sterker). De ploeg in het zwart werd wat slordiger en begon ballen in te leveren, waardoor Hansweert ook tot wat kansen kwam. Vlak voor rust werd er door Wolfaartsdijk een vrije trap weggegeven op een gevaarlijke plek. Vooraf waren er afspraken gemaakt over het meelopen met de man, maar dat werd helaas niet goed genoeg gedaan. Bij de tweede paal werd de stond de voorstopper van Hansweert volledig vrij. Hij raakte de bal overigens heel raar en volgens mij niet goed, waardoor deze met veel mazzel precies om de grijpende vingers van Rik heen draaide: 1-1. Niet de stand waarmee je de rust in wilt gaan na veel kansen.

U denkt nu: Het was toch een spektakel? Waar blijft dat dan? Nou.. Een wedstrijd heeft over het algemeen twee helften, dus haal even diep adem en relax. Dan ga ik namelijk de tweede helft beschrijven.

Er werd afgesproken dat Wolfaartsdijk weer hetzelfde zou gaan proberen te voetballen als in het begin van de eerste helft. Dus met veel rust, en door de bal goed heen en weer te laten gaan. Nu ben ik even eerlijk door te zeggen dat veel afspraken die in de rust bij Wolfaartsdijk worden gedaan, niet altijd worden opgevolgd. Maar deze keer ging dat eigenlijk vrij goed. De bal bleef aardig in de ploeg, en wederom kwam Wolfaartsdijk tot kansen. Tijmen ging 1-op-1 door op de keeper, maar die stopte zijn inzet zeer knap met een snelle reflex. Vervolgens werd Timo knap weggestuurd vanaf het middenveld, en hij werd in het strafschopgebied neergelegd: Duidelijke penalty. Tijmen had er geen vertrouwen in, en liet het over aan Tom. Hij legde de bal neer en liep naar achteren voor een aanloop. Op het moment dat hij achteruit liep, zag hij de bal een klein beetje verschuiven waardoor deze in een klein putje kwam te liggen. Tom besloot deze niet opnieuw recht te leggen, en nam de penalty. We zullen nooit weten of het putje daadwerkelijk van invloed was. Maar wat we wel weten: Tom wilde laag schieten, maar raakte de bovenkant van de lat. Twee enorme kansen die er niet ingaan, en dan komt er zo’n ontzettend nare voetbalwet bovendrijven. Als je ze zelf niet maakt..

Wolfaartsdijk wilde doorgaan waar het mee begonnen was, maar de bal werd achterin verloren. Sterspeler Steven Fitsch (of ‘Fiets’ zoals Rik hem noemt) ging alleen op de keeper af en stifte deze achteloos de goal in. Een prachtige goal, maar een flinke doorn in het oog voor Wolfaartsdijk. Voor de wonden nog maar gelikt konden worden en de ploeg in het zwart kon denken aan een gelijkmaker, vielen de 3-1 en 4-1 binnen 5 minuten. De 3-1 was wederom een tegengoal uit een vrije trap, waar Fitsch volledig vrij was gelaten om in te koppen. Bij de 4-1 was linksback Julian er volledig van overtuigd dat de spits van Hansweert buitenspel stond. Assistent-scheidsrechter Jacques (Julian zijn vader) zag dit echter anders, en keurde de goal (later vernam ik terecht) goed. Het heeft vast tot een zeer boeiend gesprek geleid aan de eettafel, we zullen Julian er nog eens naar vragen.

Ondanks de vervelende en zeer snelle tegendoelpunten, was Wolfaartsdijk erop gebrand om nog iets van de wedstrijd te maken. Esra en Thijs kwamen in de ploeg voor Julian en Mitchel, en Tom zocht een plekje in de spits naast Thijs en Tijmen. De ballen werden vroeger voor gegeven, en dat leidde af en toe toch tot wat mogelijkheden. Esra maakte een goede actie aan de linkerkant en legde prima terug op Tom. Die was helaas net wat te ver doorgelopen, maar daardoor belandde de bal precies voor de voeten van Tijmen. Die twijfelde niet en schoot de 2-4 binnen. Het leidde tot nog meer geloof in een goede afloop, en Wolfaartsdijk begon nu echt door te drukken. Het leidde al snel tot de 3-4 van Timo, die knap werd gevonden door Thijs. Na deze goal werd alles in stelling gebracht om vooruit te voetballen, en dat leidde juist tot nog een enorme kans voor Hansweert. Die werd gelukkig gepakt door Rik. De bal werd vervolgens weer snel naar voren gebracht, waar Sam hem aan de linkerkant vrij maakte en voorgaf. Tom won zijn kopduel en legde de bal goed neer voor de instormende Tijmen die via de vingers van de keeper de gelijkmaker binnen werkte. De comeback was compleet! De reden waarom ik nog steeds baal dat het kwartje niet de goede kant op is gevallen komt echter nog: Esra had wederom een goede actie over de linkerflank en wist Tom nu wel goed te vinden. Die moest de bal echter net te ver van onder zich schieten, waardoor deze centimeters naast de paal belandde. Een enorme kans op de 4-5, maar het mocht helaas niet zo zijn.

Ik hoop dat het spektakel dat zich op het veld afspeelde uit het scherm spat nu. Nog steeds baal ik lichtelijk van de uitslag, maar ik kan me voorstellen dat Hansweert na een 4-1 voorsprong ook niet heel blij was. Uiteindelijk is de veerkracht van de ploeg hetgeen dat je mee moet nemen naar volgende week, zullen we maar denken. Apollo staat dan op het programma, aan Thijs Inja de eer om het stuk te schrijven dan.

Tijmen van der Baan

24,5,0,50,0
25,600,60,1,2000,5000,50,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Autorijschool Den Dekker
Agua DS
ByJolien
Bison
De Delta
BB vd Linde
Oranjeboom
Cafe Nationaal
Camping de Haas
Camping Veerse Meer
Capello
Caps Nobel
Carwash Hzand
Corstanje
Bruine hypotheken
Goederenloods
De Jong Sails
De Jonge techniek
Verfbron
Zeuwse Alliantie
Zeeuwse Verzekeringen
Debako
DJL
EB Cleaning
Eric Konings
Schuit
Zuidweg/Mosselcompany
OuwePastorie
HB17 werkt
Hoekman
Hollestelle
Binnekamp
Zuidweg-Zwart
ISM Makelaars
Jansen Hoortoestellen
JC Verhulst
KOZ
Krijger Koerier
Lacor
LambWeston
Matare
MHCS
Michelle Haarmode
Midgetgolf
Muralt
Nautical
Noordhoek
Omnium
Paree
Petra
Rabo
Remijn Trading
Meerkoet
Meliefste
Reysport
RHB
Simonse
Spongeblasting
Technomarine
Traas Terrazzo
Timmermans
V W afbouw
van Beek
Dixhoorn
Kouteren
Verstrate Schilder
Kraakman BV
VHC Kreko
Visfileerderij Bogert
Vliegwerk Holland
Voici
Wielemaker
WS Verzekeringen
ZAO
Zeelands Roem
Zichtbaar
KeesvdEndtClassic
Autoservice Jos Krijger
Bald Shipping Solutions BV
Autobedrijf Sinke VOF
Bever Innovations
24,5,0,50,0
25,600,60,1,3000,5000,40,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Lukasse dakbedekking
MCD de Koster
Spar de Veerhoeve
LuxImprove
Den baas en zijn madam
Modoc werkt
LI Sports