WebsiteBannerSindsV2

DWO’15 1 - Wolfaartsdijk 1 / 03-09-2022 / 14:30 UUR

Afgelopen Zaterdag 3 September stond de eerste bekerwedstrijd voor het eerste op het programma; uit naar DWO’15. Na een korte wedstrijdbespreken vertrokken we  met 15 man sterk richting Ovezande. Aangezien de laatste wedstrijd tegen DWO’15 vorig seizoen thuis werd verloren met 1-2 hadden we zeker nog wat goed te maken! De formatie van Dhr. de Jonge was als volgt:

Matthijs op de goal..
achterin; Daniël, Robin, Dylan, Enzo..
Middenveld; Wynston, Florus, Ruben, Stijn..
Voorhoede; Kevin(10) en Rudy in de spits.

Wolfaartsdijk begon goed aan de wedstrijd en zette goed door en al snel kwamen er kansen.
Vanuit een hoekschop werd de bal voorgegeven en belande bij de tweede paal voor de voeten van Stijn. Laatstgenoemde twijfelde niet en schoot de bal hard en laag tegen de touwen.. 0-1!
Niet veel later wederom een aanval van de oranje-zwarten. Vanuit het middenveld werd de bal veroverd en via de zijkanten belande de bal bij in de voeten van onze spits. Rudy gaf een steekbal op de doorgelopen Kevin.. een één op één situatie tussen kevin en de keeper werd met een prachtige lop afgerond en zo stond het binnen 20 minuten 0-2.
Wolfaartsdijk bleef kans na kans creëren. Zo lag na 25 minuten spelen de grootste kans op de voeten van Ruben. Na een goede aanval met wat combinatievoetbal vanuit het midden stond ook Ruben één op één met de doelman. Helaas zag hij zijn geplaatste doelpoging nét voorlangs de verre hoek voorbij de paal gaan.
Na een half uur spelen kreeg Wolfaartsdijk een vrijetrap vanaf de linkerkant met Enzo achter de bal. De bal werd hoog voorgeslingerd en belande op de voeten van Rudy welke de bal laag voorgaf op de inglopen Kevin. Even dachten we dan het 0-3 zou zijn, maar deze goal werd vanwege een overtreding afgekeurd.
Een paar minuten later was het dan raak; Kevin werd op het middenveld weggestoken door Rudy.. Rudy sloot aan bij de aanval en kreeg de bal prima laag voor terug van Kevin.. 0-3!
Helaas konden we de nul niet houden.. vlak voor het rustsignaal kwam DWO via de linkerkant tot een voorzet. De bal hing wat lang in de lucht en vloog over iedereen heen. De spits van de thuisploeg wist wel raad met dit kansje en schoot de bal bij de tweede paal hoog tegen de touwen.. 1-3.

In de vonden er 3 wissels plaats; Luca Schrier voor Daniël.. Martin voor Robin en Timo naam de plaats over van Wynston.

Wolfaartsdijk bleef drukzetten en ook in het tweede bedrijf van de wedstrijd regende het kansen.
Na een minuut of 55 werd Kevin vanuit het midden wederom voor de keeper gezet. Met een behoorlijke lichaamsbeweging werd er vanuit een bijna onmogelijke positie toch een geplaatst stifje langs de keeper gecreëerd.. 1-4!
Tien minuten later kwam Wolfaartsdijk weer tot scoren. Een hoekschop werd kort genomen.. met Timo aan de bal welke goed naar binnen dribbelde en verwoestend laag uithaalde.. in de korte hoek.. keeper kansloos.. 1-5!
Als kers op de taart kregen we deze middag nog een hatrickje.. na 2 prachtige stiftjes zou je denken dat het genoeg is geweest... maar met nog 5 minuten op de klok hadden we wederom Kevin aan de bal op zo’n 16 meter van het doel.. met de keeper 5 meter voor de goal maakte kevin zijn derde van de middag op prachtige wijze.. wederom een stifje over alles en iedereen heen in de verre hoek. Zo bepaalde hij de eerste uitslag van onze bekerwedstrijd met 1-6!
Man of the match: Kevin Delgado Alves.
Aanstaande Zaterdag 10 September speelt het eerste thuis tegen Patrijzen.

Rudy Ridderhof.

Boons Dagmarkt Wdijk