DwO'15 1 - Wolfaartsdijk 1

Zaterdag 9 oktober stond de reis naar Sportpark Driewegen op het programma

Voor we vertrokken werd eerst de opstelling bekend gemaakt evenals de tactiek die we deze middag gingen hanteren. We waren een heel eind compleet. We misten Tim, Jelmer en Erik door blessures. Ook Rudy en Martin waren weer beschikbaar nadat ze de eerste 2 competitiewedstrijden gemist hadden.

In Driewegen was het prachtig voetbalweer. We begonnen de wedstrijd met Mathijs op de goal. De verdediging werd gevormd door Enzo, Floris, Martin en Daniël. Op het middenveld starten Sam, Tijmen en Jarnick en de aanval werd gevormd door Timo, Wynston en Mitchel. Dat betekende dat Dani, Jasper en Rudy op de bank begonnen.

De eerste helft waren we de bovenliggende partij, we begonnen met veel balbezit en konden elkaar gemakkelijk vinden. Na 10 minuten leken we op 1-0 te komen, een vrije trap van Jarnick werd met moeite gekeerd door de keeper. Mitchel tikte de bal vervolgens binnen, maar de scheidsrechter oordeelde dat de keeper de bal al ‘klemvast’ had gehad. Na ongeveer 20 minuten was het raak, deze keer werd de treffer wel goedgekeurd. Jarnick nam een vrije trap die Martin via hoofd/rug over de keeper werkte (1-0). Even later volgde de 2-0 na een goede actie van Daniël. Hij legde de bal strak klaar op de zestien voor Sam die de bal prima in de goal krulde. Na deze goal waren we niet scherp, want vanaf de aftrap viel DwO’15 meteen aan en dat resulteerde in de 2-1. In de 35ste minuut moesten we voor de eerste keer wisselen. Sam had veel last van buikpijn en kon niet verder, hij werd vervangen door Rudy. Nadat vlak voor rust een vrije trap van opnieuw Jarnick door iedereen gemist werd kon Florus zijn eerste goal voor de hoofdmacht van Wolfaartsdijk binnen tikken (3-1). Al met al was het een goede eerste helft met leuk voetbal en soms goede combinaties

Ruststand 3-1

De tweede helft begon DwO’15 intensiever en dat resulteerde in minder goed voetbal van onze kant. Voor DwO’15 betekende dit 3 gele prenten verdeeld over de tweede helft. Na een kwartier in de tweede helft kreeg de thuisploeg een strafschop, de spits ging 1 op 1 op Mathijs en wilde de 2-3 maken. Daniel dacht hier anders over en haalde de spits binnen het strafschopgebied neer. We verwachtte een penalty en een rode kaart maar tot ontevredenheid van DwO’15 werd er alleen een strafschop gegeven. Deze werd overtuigend tegen de touwen gewerkt, geen kans voor Bosch om zich te onderscheiden (2-3). Bij de aftrap die volgde was de thuisploeg nog niet helemaal scherp want Daniël stoomde op en bediende Timo die de 4-2 binnen schoot. Dit was tevens Timo’s laatste actie want hij werd vervangen voor Dani. Even later volgde er een Wolfaartsdijkse aanval die door Wynston op Dani werd gegeven, blijkbaar gunde de verdediger Dani zijn goal niet en besloot hem er zelf maar in te werken (5-2). Na deze goal was de wedstrijd wel gespeeld. Jasper kwam nog binnen de lijnen voor Wynston en Dani miste nog een enorme kans op de 2-6. In de blessuretijd kreeg de thuisploeg nogmaals een strafschop nadat Florus de aanvaller neerhaalde. Dezelfde aanvoerder nam ook deze strafschop voor zijn rekening. Mathijs raakte de bal nog aan maar dat was niet voldoende, zo werd het 3-5. De tweede helft was dus al met al geen beste maar DwO’15 wist de zege niet in gevaar te brengen.

Door deze zege staan we op een mooie gedeelde 2de plaats

Martin Westdorp