Colijnsplaatse Boys 1 - Wolfaartsdijk 1

Zaterdag 19 september was het dan eindelijk zo ver, de eerste competitiewedstrijd. Na een lange voorbereiding waar goede maar ook wat mindere wedstrijden werden gespeeld konden we vandaag weer de wei in. Op het programma stond een uitwedstrijd tegen Colijn. In de huidige samenstelling was het voor ons nog een redelijk onbekende tegenstander. Een mooie opsteker voor de wedstrijd was dat we te horen kregen dat we de volgende ronde van de beker hadden bereikt, of zoals Daniël zou zeggen: ‘’We gaan naar de Kuip!’’.

We gingen op pad met 14 veldspelers en 2 keepers. De beginopstelling was als volgt: Mathijs, Daniël, Tim, Florus, Iman, Sam, Tijmen, Jarnick, Timo, Wynston, Mitchel. De bank werd gevuld door Diedrik, Thijs, Esra en Boris. Na een lekkere warming-up begonnen we aan de wedstrijd met een heerlijk zonnetje, hier zou het zeker niet aan liggen. Het initiatief lag gelijk bij Wolfaartsdijk en Colijn liet zich dan ook gelijk inzakken. Wel was deze openingsfase bijzonder slordig vanuit onze kant. Dit leverde dan ook meerdere kansen op voor Colijn. Gelukkig was Mathijs wel wakker en verrichtte een aantal schitterende reddingen waarmee hij een achterstand voorkwam. Ook stond de paal nog een keer in de weg voor de sterke spits van Colijn. Na deze kansen kwamen we wat beter in de wedstrijd wat resulteerde in een aantal kleine speldenprikjes. Het spel werd het laatste kwartier beter en de druk op de verdediging van Colijn werd alsmaar groter. Na 35 minuten leverde dit dan ook de 1-0 op, Timo schoot de bal binnen na een mooie aanval. De grensrechter stak zijn vlag nog in de lucht maar niemand wist waarom en daarom keurde de scheidsrechter deze goal terecht goed. We gingen thee drinken met een 1-0 ruststand.

In de rust werd aangegeven dat het druk zetten beter moest, vooral op de man die vanachter alle lange ballen gaf. Dit werd gelijk in de eerste minuut niet gedaan en dit vatte dan ook gelijk de 2de helft samen. Slappe hap, geen druk en slordigheidjes. Colijn kwam al snel op de 1-1 en zette vrij snel daarna ook gelijk de 2-1. Sam veroorzaakte hierna nog een strafschop na een overtreding buiten de 16, een klein foutje van de scheidsrechter. Mathijs stopte deze strafschop op geweldige wijze en hield ons in de wedstrijd. Maar ook hierna was het spel niet om over naar huis te schrijven en hierdoor liep Colijn uit tot 4-1. Thijs schoot nog de 4-2 binnen, maar verder dan dat kwamen we helaas niet. Met dank aan Mathijs bleef het bij 4-2.

De 2de helft was uiteindelijk niks en dan is het logische gevolg dat je deze wedstrijd verliest. Deze week zal de knop weer om moeten en kunnen we ons weer focussen op de volgende wedstrijd. Deze zal worden gespeeld tegen Hansweertse Boys op ons eigen sportpark. Het verslag hiervan zal worden gemaakt door de Man of the Match van de wedstrijd tegen Colijn: Mathijs.

Geschreven door Sam