Website banner

1e Bekerwedstrijd; Colijnsplaatse Boys 1 - Wolfaartsdijk 1

Zaterdag 4 september stond onze eerste bekerwedstrijd uit tegen Colijnplaatste Boys 1 op het programma. In deze poule spelen we daarnaast nog een thuiswedstrijd tegen Bevelanders 1 en een uitwedstrijd tegen Patrijzen 1. De afgelopen weken zijn we bezig geweest met de voorbereiding op hopelijk een volledig seizoen. Zaterdag 14 augustus begon deze voorbereiding met een training. Ook de week daarna bestond uit trainingen. De dinsdag daaropvolgend speelde wij een uitwedstrijd tegen Nieuwdorp voor de Sloepoort Cup. Deze vermakelijke wedstrijd eindigde in een 3-3 eindstand waarna wij verloren met pingels. 2 dagen erna stond alweer de volgende wedstrijd op het programma, ditmaal een thuiswedstrijd tegen ’t twidde van HKZ/Luctor. Deze werd verloren. Om de conditie nog eens wat te verbeteren stond die zaterdag alweer de derde wedstrijd van de week op het programma tegen MZVC. Dit was ook voor de Sloepoort Cup en deze werd wederom gelijkgespeeld en verloren na pingels. Uiteindelijk waren dit nuttige potjes om het wedstrijdritme nog eens te verbeteren en ons optimaal voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Ook de komende bekerwedstrijden staan in het teken van oefenen.

De wedstrijd vond dus plaats in Colijnsplaat. De zon hing nog achter een dik pak wolken maar daar was qua temperatuur niks van te merken. We begonnen de wedstrijd met de volgende 11 namen: Mathijs, Daniel, Tim, Florus, Jelmer, Tijmen (C), Sam, Jarnick, Jasper, Mitchel, Rudy. Timo, Iman, Julian en Enzo begonnen op de bank.

De wedstrijd begon rustig met vooral balbezit voor Wolfaartsdijk. Hier werd weinig door gecreëerd waardoor we het initiatief iets meer aan Colijnsplaat gaven. Echter creëerde zij in de beginfase ook nauwelijks kansen. Langzamerhand kwam de wedstrijd op gang en deelde beide ploegen een aantal kleine speldenprikjes uit. Mitchel kwam gevaarlijk op langs de rechterflank maar was te ver naar buiten gedreven waardoor hij de bal in het zijnet schoot. Verder dan nog wat gevaarlijke aanvallen kwamen we uiteindelijk niet. Ook Colijn had zo zijn kansjes. Zo werd er door ons nog een bal van de lijn gehaald en had de sterke spits van Colijn nog een kans om de bal in het doel te koppen. Mathijs was gelukkig snel van zijn lijn af en gooide zijn hebben en houden erin om de spits uiteindelijk van scoren af te houden. Zo tegen het einde van de eerste helft was de grootste kans voor Rudy. Een lange bal van achteren stuiterde richting Jasper en de centrale verdediger. Jasper won het kopduel waardoor de bal panklaar lag voor Rudy. Zo koel als dat hij is rondde hij beheerst af en stond het 0-1. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft moest meer rust brengen in het spel. De eerste helft was namelijk bij vlagen onrustig doordat spelers te snel de bal naar voren wilde spelen. Hier kwam uiteindelijk niet veel van waardoor de tweede helft erg onrustig begon. Het balbezit was voor beide ploegen vaak van korte duur. Wel kregen beide ploegen gedurende de tweede helft wat kansjes. Zo gaf Tim een heerlijke bal op Jasper waardoor hij alleen richting de keeper kon lopen. Door oplettendheid van de verdediger van Colijn kon Jasper uiteindelijk niet afdrukken toen hij de bal goed wilde leggen. Ook dankzij sterk keeperswerk van Mathijs stond het halverwege de tweede helft nog 0-1. Colijn begon steeds meer aan te dringen met de twee sterke spitsen die het de hele wedstrijd moeilijk werden gemaakt door Tim, Florus en Tijmen. De drang van Colijn resulteerde wel in een goal. Na een afgeslagen vrije trap omspeelde de aanvaller zijn tegenstander en rondde hard af, 1-1. Na deze 1-1 was de wedstrijd rommelig. Wij hadden voornamelijk balbezit maar er waren er nauwelijks nog kansen. Tot in de laatste minuten. Sam had de bal via links en zocht met de lange bal Rudy. Door een communicatiefout achterin belandde de bal precies tussen de verdediger en de keeper. Rudy zag zijn kans schoon en schoot ook deze bal beheerst in het hoekje, 2-1. Door de late goal van onze nieuwe spits trokken wij de wedstrijd uiteindelijk naar ons toe. We kunnen terugkijken op een nuttige wedstrijd waar de nodige fysieke duels werden uitgevochten en er bij vlagen goed werd gevoetbald. Wel zijn er nog genoeg verbeterpunten die we kunnen meenemen naar de volgende wedstrijden.

Volgende week staat er een thuiswedstrijd tegen de Bevelanders op het programma. Wij zien u dan graag om 14:30 op sportpark Wolfaartsdijk. Tot dan!

Sam de Kam

24,5,0,50,0
25,600,60,1,2000,5000,50,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Autorijschool Den Dekker
Agua DS
ByJolien
Bison
De Delta
BB vd Linde
Oranjeboom
Cafe Nationaal
Camping de Haas
Camping Veerse Meer
Capello
Caps Nobel
Carwash Hzand
Corstanje
Bruine hypotheken
Goederenloods
De Jong Sails
De Jonge techniek
Verfbron
Zeuwse Alliantie
Zeeuwse Verzekeringen
Debako
DJL
EB Cleaning
Eric Konings
Schuit
Zuidweg/Mosselcompany
OuwePastorie
HB17 werkt
Hoekman
Hollestelle
Binnekamp
Zuidweg-Zwart
ISM Makelaars
Jansen Hoortoestellen
JC Verhulst
KOZ
Krijger Koerier
Lacor
LambWeston
Matare
MHCS
Michelle Haarmode
Midgetgolf
Muralt
Nautical
Noordhoek
Omnium
Paree
Petra
Rabo
Remijn Trading
Meerkoet
Meliefste
Reysport
RHB
Simonse
Spongeblasting
Technomarine
Traas Terrazzo
Timmermans
V W afbouw
van Beek
Dixhoorn
Kouteren
Verstrate Schilder
Kraakman BV
VHC Kreko
Visfileerderij Bogert
Vliegwerk Holland
Voici
Wielemaker
WS Verzekeringen
ZAO
Zeelands Roem
Zichtbaar
KeesvdEndtClassic
Autoservice Jos Krijger
Bald Shipping Solutions BV
Autobedrijf Sinke VOF
Bever Innovations
24,5,0,50,0
25,600,60,1,3000,5000,40,800
90,150,1,50,12,30,50,1,70,12,1,50,1,1,1,5000
0,0,0,0,2,40,15,5,2,1,0,20,0,0
Lukasse dakbedekking
MCD de Koster
Spar de Veerhoeve
LuxImprove
Den baas en zijn madam
Modoc werkt
LI Sports