Apollo 1 – Wolfaartsdijk 1

Zaterdag 15 februari, de dag dat storm Dennis op bezoek was in Nederland.
Met een windkracht van ongeveer 7/8 mocht Wolfaartsdijk naar Apollo, de club van de oude trainer. Vorige keer werd Wolfaartsdijk, mag ik toch wel zeggen, overlopen met doelpunten door Apollo. Daarom deze keer de kans om voor Wolfaartsdijk een revanche te nemen.

Het team voor deze week was weer een 5-3-2 opstelling, want daar zijn de laatste weken al wat punten mee bij elkaar gesprokkeld. Met als 5 man sterke verdediging: Julian, Jelmer, Stefan, Robin en Daniel. Daarvoor op het middenveld: Sam, Erik en Tijmen. Als 2 spitsen begonnen Timo en Thijs om voor de dreiging te zorgen voorin.

Eenmaal de wedstrijd begonnen kwam Wolfaartsdijk erachter dat het veld niet je van het was, dus het voorzichtig moest zijn met balbezit. Dit lukte niet helemaal dus was er spraken van wat slordig balverlies en een beetje stuiterbal voetbal. Apollo was de wat rustigere partij in het begin van de wedstrijd. Toch kwam er vrij vlot een goede actie van Timo die Thijs tegen een verdediger schoot. Er werd vrij veel gevoetbald op de kant van Apollo, maar echt grote kansen waren er nog niet echt. Net voor rust stond de spits van Apollo (een keer) niet buitenspel en benutte deze actie op snelheid en maakte de 1-0. Zo gingen beide ploegen de rust in.

Wolfaardsdijk begon de tweede helft opgewonden (door wind Dennis) met de zelfde 11 het veld op. De tweede helft begon vrij onrustig, ook naar elkaar. Apollo begon de tweede helft onder andere daardoor een stukje beter. Weer kwam er een grote kans voor de spits van Apollo, maar deze keer stond hij toch wel buitenspel. Geen 2-0, dus zeker nog een kans voor Wolfaartdijk om terug te komen. Coach Arjan besloot om er wat verandering in te brengen en haalde Julian aan de kant voor Tom. Een kleine 10 minuten later werd Mitchel erin gebracht voor Thijs. Mitchel had een felle start, waardoor hij veel energie kon brengen.
Een van zijn eerste acties liep daarom ook uit tot een doelpunt. Hij liet iedereen schrikken door zijn actie niet naar de goal te gaan maar ernaast, wat niet iedereen verwachtte, behalve onze aanvoerder Tijmen die scherp stond om de hoge voorzet van Mitchel strak in de goal te koppen. 1-1! Wat een lekker gevoel om toch nog terug in de wedstrijd te komen.
Ook Esra was ondertussen in het veld gebracht voor Robin, die al met een klein pijntje zat voor de wedstrijd. Vasthouden dacht Wolfaartsdijk, waardoor ze vrij aanvallend bleven spelen. Hierdoor bleef er wel wat ruimte over achterin voor Apollo en er aan allebei de kanten wat kansjes vielen. Een grote kans voor Apollo kwam er nog. Weer die snelle spits die geen buitenspel stond. Een 1 op 1, maar Rik kwam krachtig en niet bang uit zijn doel en pakte de bal prachtig, waardoor we nog in de wedstrijd bleven. Uiteindelijk een lange bal van Apollo die goed viel voor de nieuw ingebrachte spits van Apollo. Uit een wat rommelige actie kreeg de spits hem toch mee de 16 in en schoot de bal hard in de hoek, waar rik niks aan kon doen en er niet meer bij kon. Wolfaartsdijk probeerde nog met vrij aanvallend spel nog de gelijkmaker te maken, maar dat mocht helaas deze wedstrijd niet meer.

Helaas deze wedstrijd niet helemaal de revanche kunnen nemen om Apollo, maar wel een beter resultaat als de vorige keer tegen Apollo. Nu allemaal denkend aan carnaval zal er even rust zijn in de eerste en tweede helft, maar de derde helft allemaal proberen te winnen ;). Na carnaval mag onze keper de wedstijd goed observeren en een stukje schrijven.

Thijs Inja