6-8-2016; Wolfaartsdijk 1 – SC Waarde 1

Na drie trainingen mocht Wolfaartsdijk 1 afgelopen zaterdag eindelijk weer de wei in. Er stond een oefenwedstrijd tegen Waarde 1 op het programma. Onder leiding van Peter Aertssen begon om 16:00 de wedstrijd. Wolfaartsdijk had met 18 man een ruime selectie.
De eerste helft startte met de volgende namen: Rick Katsman, Richard Driedijk, Danny de Blaeij, Robin de Koster, Sander Luteijn, Tom Kloet, DJ Lukasse, Daniel Lukasse, Edward Hoogerland, Geert Eggebeen en Ricardo van Beveren.

De eerste helft startte prima, de vrije man werd telkens goed gevonden en het lukte af en toe om druk te zetten op de helft van Waarde. Na een kwartier spelen kreeg Wolfaartsdijk de eerste kansjes, Ricardo kwam bijna 1 op 1 met de keeper te staan, maar wachtte een paar seconden te lang met schieten. Tien minuten voor rust kreeg Sander nog een grote kans (waar hij zelf het meest van schrok), uit een volley schoot hij helaas over. Net voor rust moest Danny verplicht wisselen met Leon omdat hij aan de noodrem trok na een verdedigende fout van Richard.
In de rust werden er flink wat wissels doorgevoerd. De tweede helft ging van start met een compleet andere opstelling: Bouke Wisselink, Rick Sturm, Leon Tavenier, Robin de Koster, Neil McBride, Jelle Wisselink, Tim Sandee (na 472 dagen zonder wedstrijd), Sam de Kam, DJ Lukasse, Geert Eggebeen en Ramon van de Vrie.
In de tweede helft begon Waarde beter te draaien en moest Wolfaartsdijk het ritme nog zoeken met deze nieuwe ploeg. Waarde kreeg een aantal kleine kansjes die goed werden verdedigd door Bouke of Leon en Robin. Na 70 minuten spelen kreeg Wolfaartsdijk een hoekschop, genomen door Jelle vanaf de linker kant. Na een variatie kwam hij op het hoofd van Ramon terecht die hem zelfs voor de Klerenkast uit Waarde onhoudbaar binnen kopte. 1-0.
Wolfaartsdijk kwam nog een aantal keer gevaarlijk voor het goal met voorzetten en hoekschoppen. Ricardo scoorde nog na doorkoppen van Ramon, maar stond helaas een kilometer buitenspel.
Na 90 minuten vond Jan Kluijfhout, die overigens een prima wedstrijd floot, het genoeg geweest. Wolfaartsdijk wint dus zijn eerste wedstrijd van het seizoen met bij vlagen goed spel.
Zaterdag 13 Augustus staat de volgende oefenwedstrijd op het spel, uit bij de Oost Flakkeese Boys.

Richard Driedijk.