WebsiteBannerSindsV2

Bevelanders 2 - Wolfaartsdijk 2

Zaterdag 17 september stond de laatste KNVB-beker wedstrijd op het programma voor het tweede elftal. De volgende ronde van dit prestigieuze toernooi was in feite al behaald door twee overtuigende zeges. MZC 4 werd met 7-3 verslagen en SVOD 3 (2) met 7-2, aan goals dus geen gebrek. Plaats van bestemming voor deze laatste bekerwedstrijd was Kamperland. Daar speelden we tegen het tweede van de Bevelanders. We startten deze wedstrijd als volgt:

Goal: Boulie
Slagers: Martijn, Luca, Hidde en Maarten
Spelverdelers: Julian, Sam, Berke, Jasper en Timo
Eiland: Died
Vlagger: Appie
Bankzitters: Roel, Erik en Damian

Na een goeie warming-up van ongeveer 10 minuten ging de wedstrijd van start onder wisselende omstandigheden. Wolfaartsdijk trok zich hier niks van aan en had in de beginfase veelvuldig de bal. Kansen werden er echter nauwelijks gecreëerd door een te laag tempo en matige (eind)passes. Dit bleef gedurende 25 minuten dan ook het spelbeeld. Plots kwamen de Bevelanders er na 25 minuten uit met een counter. Deze eerste kans werd direct verzilverd en het werd tegen de verhouding in, 1-0. Gelukkig lieten de oranjehemden zich niet van de wijs brengen en bleven ze prima combineren. Het doelpunt van de tegenstander leek een wake-up call want de laatste 15 minuten ging het ineens hard met de doelpunten. Martijn was de eerste deze middag met een doelpunt achter zijn naam. Na een scrimmage werkte hij de bal eenvoudig achter de keeper. Vervolgens werkte Died een heerlijke voorzet van Japie vakkundig af en scoorde hij vervolgens ook nog de 1-3. Het slotakkoord in de eerste helft was voor Timo die de ruststand bepaalde op 1-4.

In de rust werd benadrukt dat het tempo hoog moest blijven liggen omdat Bevelanders hier duidelijk moeite mee had. Ook werden een aantal wissels doorgevoerd; Erik voor Maarten, Roel voor Sam, Appie voor Hidde en Damian voor Died.

De tweede helft was het gewoon genieten voor de aanwezige toeschouwers. Vlot combinatiespel en kansen die nagenoeg allemaal benut werden. Jasper en Julian scoorde al vrij snel in de tweede helft en zo was de stand na 60 minuten 1-6. De Bevelanders kwamen niet meer van hun eigen helft af. Enige moment van dreiging werd onschadelijk gemaakt door Erik die de bal vakkundig in de zak van Zakka (spits van Bevelanders) schoot. Na 20 minuten in de tweede helft werd er weer door gewisseld. Sam en Maarten kwamen het veld in voor Julian en Martijn. Hierna werd vrolijk door gecombineerd door de jonge oranjehemden. Het ging ineens zeer hard met de doelpunten. Maarten zorgde met een heerlijke schuiver voor de 1-7. Mooiste assist van de middag was voor Damian. Hij schoot de bal met zijn standbeen weg en legde hem daardoor panklaar voor Japie die er 1-8 van maakte. Sam pakte ook zijn doelpuntjes mee waardoor het snel 1-12 stond. Japie prikte ook zijn derde van de middag nog raak. Eindstand was dus 1-13. Dit was volledig te wijten aan het prima veldspel van ons en laat zien dat we een zeer sterk elftal hebben dit jaar.

Volgende week staat de eerste competitiewedstrijd op het programma. Thuis tegen Luctor/Heinkenszand 6 om 13;00, graag tot dan!

Boons Dagmarkt Wdijk