Oud papier; wist u dat ......,

- Vroeger (sinds seizoen 1972-1973!) het oud papier met behulp van het wagenpark van Jan Blok met een handjevol leden werd opgehaald? Destijds werden alle losse dozen van de stoep geplukt en op de kar gegooid. Tegenwoordig gebeurt dit door twee vrijwilligers per dienst waarbij één dienst circa twee uur in beslag neemt.
- Oud papier ophalen een van de belangrijkste inkomstenbronnen van de vereniging is? Teruggerekend levert een oud papier-dienst de vereniging meer dan € 400 op! Dat maakt het ophalen van oud papier onmisbaar voor de vereniging.
- Bouke en Rik vorige week na hun dienst door Herberg de Griffioen getrakteerd werden op een bolus, koffie en verse jus als bedankje voor het ophalen van hun oud papier? Geregeld vinden de vrijwilligers wat lekkers van dorpsgenoten op of bij de papierbakken als waardering voor hun inzet op de vroege zaterdagmorgen.
- Het ophalen van oud papier in Wolphaartsdijk een samenwerking is tussen de voetbal, de Gereformeerde Gemeente en de gemeente Goes? Daarbij neemt de Gereformeerde Gemeente Wolphaartsdijk dit najaar de helft van de oud papier diensten voor hun rekening.
- Vaste chaffeur Ronald van de gemeente Goes steevast bij ieder schaap wat hij tegenkomt "SHOARMAAA!" roept? Ronald kan verder erg goed rijden en verbaast de vrijwilligers wekelijks met zijn stuurmanskunsten door de nauwe straatjes van het dorp.
- Een niet nader te noemen lid met initialen A.C.K.H. in de Kasteelstraat altijd aan de rechterkant van de papierwagen plaatsneemt? Op die manier komt hij de gehele Kasteelstraat namelijk geen papierbakken tegen..
- De opstapplaats tegenwoordig op het Dorpsplein bij de Griffioen is? Dit is in verband met maatregelen rondom COVID-19 zodat onze vrijwilligers niet in de cabine bij de chauffeur komen. Bovendien voorziet de vereniging de vrijwilligers van handschoenen om hygiënisch te werk te kunnen.
- Vrijwillgers op aandringen van de gemeente Goes losliggende dozen naast de papierbakken mogen weigeren? Geregeld komen vrijwilligers losse dozen naast papierbakken tegen. Vaak natgeregend en moeilijk op te pakken.
U via de website van de gemeente Goes kunt raadplegen wanneer u uw papierbak buiten moet zetten? Het dorp is namelijk in tweeën gesplitst. Zie de website: afvalkalender.goes.nl