Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) vanaf 25 mei 2018 in werking

Op 25 mei 2018 trad de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking. Deze Europese privacywet bevat de regels voor het verwerken van persoonsgegevens. De AVG volgde de Nederlandse Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) op die van kracht was. Verenigingen en stichtingen die persoonsgegevens verwerken krijgen nu meer verplichtingen.

Voor publicatie van mensen hun persoonlijke informatie, telefoonnummers, foto etc. op internet is in principe altijd toestemming nodig. Nu onder de AVG moet toestemming uitdrukkelijk, specifiek en apart worden gegeven. Om hier (een praktische) invulling aan te geven willen we de mensen -die er bezwaar tegen hebben dat hun persoonlijke gegevens op onze website (komen te) staan- vragen dit op ieder moment en zonder opgaaf van redenen aan te geven.
Hierna zal één en ander van de website gehaald wordt. Aangeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Door onderstaande PDF-link te openen kun je de inhoud van onze Privacy Police lezen.

pdfAlgemene_Verordening_Gegevensbescherming_VVW.pdf