Persbericht Kerstzaalvoetbaltoernooi 2010

Veel publiek bij Kersttoernooi voor de jeugd!

Er was bij Sportpunt Zeeland vaak geen parkeerplaats meer te vinden en in zaal 4, waar de jongste jeugd, de F- en Mini-pupillen hun wedstrijden speelden, stond het publiek rijen dik langs de kant.
En de spelers genoten!

Vijf dagen lang werd in alle zalen van Sportpunt Zeeland in Goes gevoetbald. Alle jeugdspelers van Apollo, Bevelanders, GOES, ’s-Heer Arendskerke, Kloetinge, Robur, SSV ’65 en Wolfaartsdijk , in totaal 1200, kwamen twee of drie dagen binnen de lijnen. De 146 teams speelden in totaal 584 wedstrijden, waarin de keepers 1865 keer de bal uit het net moesten halen, een gemiddelde van ruim 3 doelpunten per wedstrijd.  Deze wedstrijden duurden van 12 tot 23 minuten. Het 1.000e doelpunt werd op woensdagmiddag 29 december gemaakt door Levy Geijs van Kloetinge Mini 1. Hij kreeg van de toernooileiding een bal.

De wedstrijden werden geleid door KNVB-scheidsrechters en jeugdleiders en trainers van de deelnemende verenigingen. Zij leverden ook de tijdwaarnemers en de verzorgers. Naast de gebruikelijke blaren, schaafwonden en bloedneuzen waren er dit jaar twee vrij ernstige blessures. Martijn de Goffau brak een pols en Robin Wagenaar, eveneens van de C-junioren van Kloetinge liep een enkelblessure op.

De gemeenten Goes en Noord-Beveland steunen dit toernooi met een flinke subsidie. Naast hoofdsponsor Sportpunt Zeeland droegen nog een aantal bedrijven en instellingen hun steentje bij. De sponsoren zijn:
Hoofdsponsor: Sportpunt Zeeland
Intertoys, Goes
Bison International, Goes
Meulenberg Woninginrichting, Kamperland

Het toernooi wordt op zaterdag 29 januari afgesloten met het leiderstoernooi, waarbij alle vrijwilligers die aan het toernooi hebben meegewerkt zelf hun kunsten binnen de lijnen kunnen vertonen.

eindstandenzaalvoetbal